Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 11. do 12. 11. 2017

0
2548

07. 11. 2017
VLOM V OGRAJEN PROSTOR IN TATVINA PNEVMATIK S PLATIŠČI IZ OSEBNIH AVTOMOBILOV V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini platišč s pnevmatikami iz petih vozil v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 6.11.2017 do 7.11.2017 med 18.00 in 6.20 uro v Zaboršt, na neugotovljen način preščipnil žičnato ograjo in prišel v zaprt, zunanji, ograjen del podjetja, na katerem je parkiranih več rabljenih, neregistriranih vozil. Tam je iz petih neregistriranih rabljenih vozil, odtujil skupno 20 originalnih platišč s pnevmatikami. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

08. 11. 2016
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC IZ VOZILA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz vozila v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Mengšu na naslovu Slovenska cesta, iz tam parkiranega osebnega avtomobila Hyundai, Accent, odtujil sprednjo in zadnjo reg. tablico. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

09. 11. 2017
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika tovornega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

09. 11. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BREZJU PRI DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Brezju pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

09. 11. 2017
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V KRAJU DVORJE
Policisti PP Domžale so imeli v kraju Dvorje v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

09. 11. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonska vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različne zlatnine in nekaj gotovine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 4000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.11. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Vrbi v postopku voznika osebnega avtomobila kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 11. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi terasna vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino nekaj kosov različne zlatnine in večjo količino gotovine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 11. 2017
VLOM V STANOVANJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v pritlično stanovanje v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec steklo na vratih terase in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino nekaj kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 950 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo