Drsališče Kamnik je odprto

0
2619

Ljubitelji drsanja so včeraj prišli na svoj račun, saj se je odprlo brezplačno drsališče, ki pa je letos na spremenjeni lokaciji, in sicer v pravljično okrašen Keršmančevem parku. Otvoritev, ki jo je povezovala Oriana Girotto, je pritegnila veliko obiskovalcev. Klovn Jaka in Pika Nogavička sta na ledu zabavala otroke, zunaj drsne ploskve pa so obiskovalci lahko poskusili pisane palačinke.

Drsališče je brezplačno in odprto vsak dan od 9. do 20. ure. Možna je tudi izposoja drsalk, in sicer za 2 evra na uro. Izposojališče drsalk in gostinski obrat pa sta odprta med tednom med 16. in 20. uro, med vikendi, prazniki in šolskimi počitnicami pa od 9. do 20. ure. Vsako soboto dopoldan bodo potekali tečaji drsanja za otroke in otroška animacija. V večernih urah, med 20. in 22. uro pa je drsališče odprto za hokejske skupine. Vsak četrtek ob 18.30 uri pa boste lahko drsali ob živi glasbi.

Če boste te dni obiskali Drsališče Kamnik in se slikali ob kulisi z jelenčki, objavite svojo fotografijo na facebooku in nas v njej označite. Če pa boste fotografijo objavili na instagramu, pa fotografijo označite z #visitkamnik. Najboljše fotografije bomo delili dalje.

Drsali boste lahko vse do 25. februarja 2018. Za več aktualnih informacij spremljajte facebook stran Drsališče Kamnik in Livin’ Kamnik.

Sicer pa vabljeni tudi na ostale prireditve v sklopu Pravljičnega Kamnika. Prihodnji petek, 1. decembra, bo ob 17. uri župan Občine Kamnik Marjan Šarec prižgal praznično okrasitev mesta, sledila bo zabava s skupino Čuki. Že v nedeljo, 3. decembra, bo ob 17.30 kamniške otroke v središču mesta obiskal sv. Miklavž.

Posebna novost pa je Pravljična hiška pod Malim gradom, ki bo na parkirišču pri Kavarni Veronika stala od 8. do 23. decembra. V njej pa bodo potekale številne prireditve, teden pred Božičem pa jo bo obiskal tudi Božiček. Otroci bodo v središču pozornosti tudi 12. decembra, ko bo Vrtec Antona Medveda Kamnik priredil Novoletni bazar s praznično predstavo Plamen prijateljstva.

Od leta 2017 pa se bomo poslovili s koncerti. V četrtek, 28. decembra, ob 19. uri bodo na Mestovanju nastopili Manca Berlec, Sun drops, Fat pigeon in Spock studios. V petek, 29. decembra, vas bodo ob 19. uri zabavali Poskočni muzikanti, v soboto, 30. decembra, ob 19. uri pa Big foot mama. V leto 2018 bomo zakorakali skupaj s skupino Špica, odštevali pa bomo z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem. V nedeljo, 31. decembra, se bo silvestrski program pričel ob 22. uri.

Besedilo: Samo Trtnik, Odnosi z javnostmi, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo