November v KIKštarter-ju

0
2540

Večini nam je november težak, temačen in dolg mesec. Temu so v KIKštarterju kljubovali s pestrim programom, ki je bil namenjen vsakemu z malo podjetniške žilice. Mesec se je pričel s STARTUP ŠOLO PODJETNIŠTVA, nadaljeval s PODJETNIŠKIM SVETOVANJEM, dopolnil s SPEED NETWORKING VEČEROM in zaključil s STARTUP WEEKENDOM. Dogajanje je v sredini meseca uravnotežila in popestrila DELAVNICA MODELIRANJA – KALUPI IN ODLITKI. V KIKštarterju jim je torej uspelo premagati meglo in pripraviti zanimiv program, ki je pritegnil vse ambiciozne posameznike in mlada podjetja.

V prvem tednu novembra se je pričela STARTUP ŠOLA PODJETNIŠTVA, ki je namenjena vsem, ki imajo poslovno idejo, primanjkuje pa jim znanja za izvedbo le-te. Izobraževanje je udeležencem ponudilo temeljna znanja, ki so koristna podjetniku, predvsem pa tista, ki so potrebna za izvedbo in uresničitev poslovne ideje, saj je v praksi izvedba najtežji in najpomembnejši korak v procesu. Program se je pričel s predavanjem, na katerem so udeleženci prejeli teoretična znanja in nadaljeval z delavnicami, kjer so novo teoretično znanje utrdili ter nato vajami, kjer so vsa pridobljena znanja uporabili v praksi. Celoten izobraževalen program so vodili predavatelji in trenerji z večletnimi izkušnjami v svetu podjetništva.

14.11. je bilo na voljo PODJETNIŠKO SVETOVANJE, kjer so osebno svetovanje dobili vsi podjetniki, ki so potrebovali pomoč pri oblikovanju poslovne ideje, poslovnega modela, marketinga, financ, investicij itd. Svetovanje je namenjeno predvsem podjetnikom pred zagonom podjetja, ki recimo potrebujejo oceno perspektivnosti poslovne ideje, svetovanje pri izdelavi poslovnega načrta, pregled in svetovanje pri pripravi finančnega načrta ter načrta trženja, priprava učinkovite predstavitve ideje itd. V končni fazi, pa se lahko obeta tudi povezava s potencialnimi investitorji, preko KIKštarter pospeševalnika. Podjetniško svetovanje je omogočeno s strani podjetja Elektrina, d. d. in Podjetniški pospeševalnik, d. o. o.

Le dan po Podjetniškem svetovanju, torej 15.11., je bila v KIKštarter-ju, v okviru KIKLab-a, organizirana delavnica MODELIRANJE – KALUPI IN ODLITKI, katere pokrovitelj je bilo podjetje SAMSON KAMNIK, d. o. o. Direktor podjetja ALEKSANDER MIKUŠ je vodil delavnico in je v prvem delu udeležence popeljal skozi teoretični del izdelave izdelkov in kalupov iz različnih mas. Udeležence je podrobno seznanil z različnimi materiali in postopki za izdelavo kalupov in odlitkov, hkrati pa so si lahko ogledali dejanske izdelke, male in velike, ki so bili na voljo za ogled. Po zaključenem teoretičnem delu so udeleženci dobili priložnost tudi za izdelavo kalupa in odlitka. Na delavnici so udeleženci pridobili temeljna znanja, ki jih potrebujejo izvedeli za zagon maloserijske izdelave izdelkov iz različnih mas (za vse, ki bi želeli izvedeti več o izdelavi kalupov in modelov najdete dodatne informacije na spletnih straneh https://www.samson-kamnik.si/produkti/naredi-sam—hobby in https://www.naredi.eu/).

(naslovna fotografija): Aleksander Mikuš, direktor podjetja SAMSON KAMNIK, d. o. o., med razlago o materialih za izdelavo modela.

Mreženje je eno ključnih sestavin uspešnega podjetništva, saj nova poznanstva lahko prinesejo vrsto novih priložnosti za posel. Ker je prvi stik težko navezati so v KIKštarter-ju, 21.11., organizirali SPEED NETWORKING VEČER, kjer so udeleženci po postopku presedanja na 2 minute, v enem večeru spoznali 29 potencialnih strank oziroma poslovnih partnerjev, hkrati pa so se naučili predstaviti sebe in svoje podjetje ali idejo v zelo kratkem času.

Matjaž Jug, vodja KIKštarterja, na začetku Startup vikenda.

Zadnji dogodek v novembru se je odvijal kar dva dni, in sicer 24.11. in 25.11. se je odvil, že 5. po vrsti, STARTUP WEEKEND. Tokrat se je pred strokovno žirijo predstavilo šest ekip, vsaka s svojo poslovno idejo, katero so s pomočjo mentorjev izpopolnili. Tri ideje, ki so najbolj izoblikovane in kažejo največji potencial, so prejele nagrado.

Bolj podrobno poročanje o dogajanju na Startup Weekendu se obeta v prihodnjih dneh.

Maja Alagić, KIKštarter

Oglasno sporočilo