Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.12. do 10.12.2017)

0
2328

04.12.2017
PROMETNA NESREČA V GOLICAH
V naselju Golice so policisti obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil iz smeri Kamnika proti Češnjicam v Tuhinju, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča v jarek. Opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki pa je reagiral na alkohol in pokazal 0.46 mg/l. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI S ŠPORTNO OPREMO
V trgovini s športno opremo v Kamniku je znani storilec izvršil tatvino dveh artiklov v skupni vrednosti 94.98 evrov. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

05.12.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MEKINJAH
Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Mekinjah, kjer je neznani storilec lomil na vzvod skozi drsna vrata terase in iz notranjosti odtujil zlatnino. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

06.12.2017
NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
Uslužbenka SKB banke je ugotovila, da je stranka, ki je položila denar na svoj račun imela bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec so policisti zasegli in poslali v analizo.

07.12.2017
PROMETNA NESREČA IZVEN NASELJA MOSTE
Policisti smo izven naselja Moste obravnavali prometno nesrečo brez telesnih poškodb z udeležbo dveh vozil, do katere je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje povzročitelja, kateri je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA ZVOČNIKA V TRGOVINI BIG BANG
Na policijsko postajo se je zglasil poslovodja trgovine Big Bang Qlandija in podal pisno prijavo za tatvino zvočnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec izvršil tatvino manjšega prenosnega zvočnika v vrednosti 169.69 evra. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.12.2017
ZASEG VOZILA
Policista sta imela v postopku voznika, večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja v cestnem prometu in neregistriran osebni avtomobil. Vozilo mu je bilo začasno zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo, zoper njega pa bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

09.12.2017
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je na enemu izmed parkirišč v Kamniku, z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo po celotni karoseriji in lastnika oškodoval za okoli 4000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in sledi poročilo na državno tožilstvo.

10.12.2017
PRIJET PRI TATVINI V MERCATORJU
Policisti so bili poslani v trgovino Mercator, kjer je bil prijet storilec pri tatvini, in sicer je izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 54,01 evra, kar je opazil varnostnik in prijavil policiji. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo