Kamničanka Patricija Crnkovič osvojila 2. mesto na tekmovanju »Evrovizijski mladi plesalci«

0
1989

V soboto, 16. decembra 2017, so se v Pragi v finalnem delu tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci pomerili izjemno nadarjeni plesalci iz osmih evropskih držav. Slovenijo je zastopala 20-letna, Kamničanka Patricija Crnkovič in s svojim čudovitim čutnim nastopom osvojila izvrstno 2. mesto!

Po velikem navdušenju komisije in občinstva v veliki praški dvorani se je Patricija Crnkovič uvrstila v končni plesni dvoboj z 19-letno Poljakinjo Paulino Bidzińsko, zmagovalko letošnjega tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci 2017.

Za odlične slovenske predstavnice je to že tretji finalni dvoboj na zadnjih štirih tekmovanjih Evrovizijski mladi plesalci. Pred Patricijo sta v velikem finalu nastopili Staša Tušar (2015) in Petra Zupančič (2011).

Patricija Crnkovič je na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci plesala drugič; prvič nas je zastopala leta 2013 v Gdansku s točko Passion. Tokrat pa je nastopila z lastno koreografijo Disintegration na skladbo Within the Orderly Life skladatelja Sylvaina Chauveauja.

»Zelo sem zadovoljna, da sem lahko predstavljala Slovenijo na tem prestižnem tekmovanju. Bilo mi je v veliko čast biti v zadnjim duelu in osvojiti 2. mesto. Najlepše pa mi je bilo nastopati s svojo koreografijo, zrasti čez ta proces in plesati z odličnimi plesalci iz vse Evrope« opisuje svoje občutke Patricija Crnkovič.

Mednarodno žirijo so sestavljali Itzik Galili, koreograf in nekdanji plesalec, Daria Klimentová, primabalerina, inAmbra Succi, plesalka in koreografka. Ocenjevali so solo nastope vseh osmih plesalcev, skupinsko koreografijo (dve skupini s štirimi plesalci) in končni duel.

Nacionalni izbor slovenske predstavnice na letošnjem evrovizijskem tekmovanju za mlade plesalce je organiziralo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija v sodelovanju z DBUS. Za sodelovanje nacionalne televizije na Evrovizijskem tekmovanju skrbi urednica in vodja delegacije Danica Dolinar, prenos pa je komentirala baletna in plesna pedagoginja Tanja Pavlič.

ISKRENE ČESTITKE!

Vir: MMC RTV Slovenija, Občina Kamnik

Oglasno sporočilo