Leto 2018 se je začelo tudi za bajtarje na Veliki planini

0
2362

Leto 2018 se je na Veliki planini začelo s koledovanjem, ki so ga zvesti bajtarji, člani PD »BAJTAR« Velika planina, opravili 1. 1. 2018 v zelo težkih razmerah. Vreme jim to leto ni služilo in so se res namučili v globokem snegu, vetru, dežju in megli. Zaslužijo iskrene čestitke za opravljeno delo.

Občni zbor je bil izveden 6. 1. 2018, poročila o delu so bila podana, poslovanje je bilo v redu. Sodelovanje bajtarjev z Družbo Velika planina, domovi in Pašnimi skupnostmi je bilo dobro. Član UO PZS, g. Jurček Nowakk, je v imenu Planinske zveze Slovenije podelil častne znake Planinske zveze Slovenije, za zaslužno in uspešno delo v planinski organizaciji, in sicer: bronasti častni znak sta prejela Jana Marolt in Vinko Poličnik, srebrni častni znak pa Helena Plahuta.

Na občnem zboru Društva smo zbrali tudi 360 evrov od prisotnih, 40 evrov je dodalo še društvo in vse to smo nakazali kot pomoč pri obnovi Kocbekovega doma na Korošici. »Vsem, ki ste sodelovali v PD Bajtar, bi se iskreno zahvalil za pomoč in želel, da smo še v naprej prepoznavni, slišani in opaženi!« je dejal župan bajtarjev Herman Benčan in uradno zaključil Občni zbor.

Dnevi pa se hitro obračajo in čez en mesec bo pustni smuk, ki ga kot vsako leto pripravljamo na planini. Zbor tekmovalcev bo pri Črnuškem domu na Mali planini, ob 11. uri, kot običajno. MASKE SO ZAŽELJENE V ČIM VEČJEM ŠTEVILU!

Želimo, da bo vreme lepo in se vidimo na planini.

Besedilo in fotografiji: Helena Plahuta

Oglasno sporočilo