Zmaga za uvod v spomladanski del sezone

0
2003

Po dolgem čakanju se je spet začelo tekmovanje v slovenski ženski nogometni ligi. Radomljanke so se odpravile v mesto ob Dravi, kjer so se pomerile proti tamkajšnji ekipi Maribora in jih še drugič v sezoni premagale, tokrat je semafor kazal končnih 0-7. Dva zadetka je prispevala nekdanja igralka Maribora Karmen Ulbin.

Tekmo so bolje odprle Radomljanke, saj so od začetnega sodnikovega piska obvladovale igro, domačinke pa so pred vrata rumenih prihajale po protinapadih, a do zaključnih strelov niso prišle. Že po šestih minutah igre so Radomljanke povedle, ko se je žoga nesrečno odbila od branilke Maribora Nine Žižek in končala v domačem golu. V nadaljevanju so rumene prišle do nekaj zaključnih strelov, a žoga ni in ni hotela v gol. V 36. minuti je nato rezultat povišala Karmen Ulbin z diagonalnim strelom z desnega roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu so gostje pritisnile na plin in dosegle še pet zadetkov. Najprej je v 60. minuti Sara Agrež dosegla gol z glavo po predložku Neve Kumalić s kota, sedem minut kasneje pa je Barbara Kralj ukradla žogo eni od domačih igralk in po preigravanju povišala na 0-4. Po predložku Sare Agrež je peti zadetek na tekmi z glavo dosegla Zala Vindišar, med strelke pa se je nato po podaji Zale Kuštrin z leve strani vpisala še Izabela Križaj. Piko na i je z golom v zaključku tekme je postavila Karmen Ulbin, ki je s strelom z dvajsetih metrov postavila končni rezultat 0-7.

Radomljanke tako ostajajo na vrhu lestvice, svoj krst v slovenski ženski nogometni ligi pa je doživel tudi trener Radomljank Gregor Mohar, ki se je na klop rumenih usedel pred začetkom spomladanskega dela sezone. Prav tako je svoj prvi nastop v rumenem dresu vpisala tudi Kaltrina Shaqiri, ki je med zimskim premorom prestopila iz ljubljanskega Krima.

12. krog slovenske ženske nogometne lige,
Ljudski vrt Maribor, igrišče z umetno travo

ŽNK Maribor – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-7 (0-2)
Gledalcev: 50
Strelke: Žižek (ag) 6., Ulbin 36., 87., Agrež 60., Kralj 67., Vindišar 76., Križaj 85.
Opomin: Kovačič 27.
Sodniki: Simon Božičko (glavni sodnik), Iztok Dovnik, Sergej Ivanuša (pomočnika).
Delegat: Slavko Pišek.

ŽNK Maribor: Peruš, I. Krajnc (Šelih 87.), Pleterski, Dobriković, Žižek, Marković (K), Horvat, Kavšak (V. Krajnc 66.), Kovačič, Juršnik, Podgrajšek. Trener: Marinko Šarkezi.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek (Božič 79.), Vrhovnik (K) (Shaqiri 71.), Agrež, Klopčič, Ulbin, Gadnik (Žejen 71.), Križaj, Kumalić (Jagarinec 79.), Kralj, Vindišar, Jerina (Kuštrin 51.). Na klopi: Golob. Trener: Gregor Mohar.


A.S., M.J.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo