Območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin

0
2391

Pomlad prinese v deželo prebujenje in čudno valovanje, ki nas spodbuja k nečem drugačnem in nekaj takšnega prinese na začetku pomladi tudi vsakoletna revija pevskih zborov  in malih pevskih skupin z območja občin Domžale, Trzina, Mengša, Lukovice in Moravč.
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale namreč vsako leto pripravi srečanje, na katerem zapoje veliko število pevskih zborov in malih pevskih skupin. zaradi številčnosti tako zborov kot skupin se revija razdeli na dva dela, na dva večera. Prvi del revije je bil tokrat  v četrtek, 15. marca v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale in na njem je nastopilo enajst pevskih zborov in malih pevskih skupin. Vsak zbor  zapoje na območni pevski reviji tri pesmi in poslušanje le teh je prijetno tako za uho kot dušo.
Nastop zborov  vedno  ocenjuje strokovni spremljevalec Sebastjan Vrhovnik, ki je bil letos sicer malce bolehen, a je vseeno z veseljem sprejel to težko in odgovorno nalogo, kajti na zaključku srečanja vsi zborovodje in umetniški vodje prejmejo oceno nastopa njihovih zborov in tudi nasvet, kaj vse bi bilo dobro še izboljšati. Njegova ocena je podlaga za uvrstitev zbora na naslednje tekmovanje, naj si bo regijsko, območno ali državno. Ljubitelji zborovskega petja smo tokrat v Domžalah lahko prisluhnili Komornemu zboru Limbar iz Moravč, ženskemu pevskemu zboru Stane Habe DU Domžale, moškemu pevskemu zboru Radomlje, ženskemu pevskemu zboru Trzinke, komornemu zboru čebelarske zveze Slovenije, moški vokalni skupini Adam Ravbar, klapi Kamelije, mešanemu pevskemu zboru Klas Groblje, moškemu pevskemu zboru Janko Kersnik Lukovica, oktetu Mi – podmladku MoKZ Mengeški Zvon in ženskemu pevskemu zboru Moj spev. Lep večer za katerega se imamo zahvaliti Javnemu skladu RS za kulturne dejavnosti območni izpostavi Domžale,  Kulturnemu domu Franca Bernika,  krajevnim skupnostim mesta Domžale in seveda vsem nastopajočim se je sicer končal, a se bo nadaljeval že naslednji dan v drugem kraju z drugimi zbori. Da bi bilo  tudi v prihodnje še  veliko takšnih večerov!

djd

 

Oglasno sporočilo