Nepozaben koncert v spomin na Franca Flereta!

0
2483
To nedeljo so v Domžalah zvenele pesmi legendarnega Franca Flereta. Vstopnice za dogodek “Ljubezen mamina” so pošle že več kot teden dni prej.

Ekipa Radia Veseljak se je odločila obuditi spomine na priljubljenega godca Franca Flereta o katerem med ljudmi krožijo tudi številne anekdote. Zgodbe o njem in njegove skladbe so pomagali obuditi številni glasbeniki, pa tudi njegovi domači in prijatelji.

Nika Svetlin, Fleretova vnukinja je zapela Belo pismo ob spremljavi Davida Brinovca.

Veliko glasbeno presenečenje so bili Dobrepoljski fantje, ki so s Fleretom posneli tudi njegovo največjo uspešnico, Ljubezen mamina. Samo za ta dogodek, so se še enkrat zbrali v skoraj popolni postavi in navdušili publiko, ki jih je nagradila s stoječimi ovacijami.

Dobrepoljski fantje

Zapeli so ubrano, tako kot pred leti, tokrat ob spremljavi Nejca Kastelica (harmonika), Primoža Danče (ritem kitara) in Jana Skubica (Sin Fleretove hčere Marjetke Flere Skubic in sin legendarnega pevca Slapov, Jožeta Skubica. Sicer pa bas kitarist skupine Nalet).

Karolina Klančnik je začela koncert s pesmijo Ljubezen mamina.

Iz prvih vrst so koncert spremljale tudi vse 3 Fleretove hčere z družinami: Barbara, Irena in najstarejša Marjetka, ki so dogajanje na odru spremljale zelo čustveno in na koncu priznale, da so bili to nepozabni trenutki, ki jih bodo za večno spremljali. “Ne morem verjeti koliko truda so glasbeniki in organizatorji vložili v ta koncert. To je nekaj neverjetnega in nepozabnega. Vse tri smo vam zares iskreno hvaležne, da ste obudili spomine na očeta.” je dejala najstarejša Fleretova hči Marjetka, ki je po dolgem času spet slišala skladbo posvečeno njej in ob tem zajokala. Na odru jo je izvedel ansambel Nalet, v katerem igra njen sin Jan Skubic.

Družina Franca Flereta. Njegove hčere so 3., 5. in 6. z leve v zadnji vrsti.

Radio Veseljak je v natečaju izbral tudi Zlato mamo 2018. To je postala Marija Lamovšek, zlata mati šestih odraslih otrok, ki so jo spoznali tudi obiskovalci koncerta. »Prvič sem na koncertu in z mano so vsi moji otroci, razen enega, ki doma čuva dojenčka. Presrečna sem. Hvala vam.« je obiskovalcem zaupala Marija. Šopek za Zlato mamo je prispevalo vrtnarstvo in cvetličarstvo Tratnik iz Rodice pri Domžalah, s krasnim darilom pa so presenetili Najnakupi.si.

Zlata mama 2018 je postala Marija Lamovšek (Izjava: “Hvala. Zelo ste me osrečili”).

Vsi nastopajoči so v obuditev skladb in spominov na Franca Flereta in njegove skladbe vložili veliko truda, kar se je v nastopih seveda tudi odražalo. Koncert je bil poln emocij, veselja, solza sreče in ganljivih trenutkov.

Vse tri hčere Franca Flereta so jokale od ganjenosti.

 

Stiški kvartet je s Fleretom posnel 4 skladbe. Ta večer so prepevali ob spremljavi Ansambla Simona Bučarja.
Ansambel Svetlin je s Fleretom povezan tudi po sorodstveni plati.
Ansambel Jureta Zajca je tokrat igral Fleretove skladbe, novembra bodo v isti dvorani navduševali z glasbo Nika Zajca.
Gamsi v družbi voditeljice Edite Žugelj, ki je večer popestrila s poezijo.
Harmonikarji Toneta Omahne so raztegnili mehove, da se je zatresla dvorana.
Skupina Nalet ima v svojih vrstah Fleretovega vnuka Jana Skubica. Zaigrali so tudi skladbo Marjetka, ki jo je Franc posvetil svoji hčeri. Tokrat ji jo je zapel sin.
Skupina Eros se je fotografu nasmehnila skupaj z odgovorno urednico Radia Veseljak, Janjo Ulaga.
Koncert je začel Fleretov prijatelj, Dušan Cerar s prijatelji. Ob njihovi spremljavi so peli Erosi.

 

Na koncu so vsi nastopajoči, organizatorji in obiskovalci zapeli naslovno skladbo koncerta, Ljubezen mamina.

Voditeljica večera Tanja Vidic Goršak in mag. Ivan Sivec, ki je napisal besedilo za skladbo Ljubezen mamina in 3 knjige o Francu Fleretu.

Na odru sta imela svoj prostor tudi Fleretova narodna noša in harmonika.

Na odru so bili tudi:  Ansambel Svetlin, Skupina Gamsi, harmonikarji Toneta Omahne, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel Vihar, Skupina Nalet, Skupina Eros, govornika Ivan Sivec in Brane Klavžar, ter voditeljici Tanja Vidic Goršak in Edita Žugelj.

Jože Roštohar je poskrbel za slastno pojedino. Gospod nima le okusa za dobro hrano, ampak tudi lepa dekleta. Ob njem pevka Ansambla Vihar, Klara Lorger.
Veseljakova ekipa: Edita Žugelj, Tanja Vidic Goršak, Simon Golobič, Nina Cestnik Pavlič, Janja Ulaga.

Organizator dogodka: Radio Veseljak in Event24
Avtorica članka: Janja Ulaga
Foto: Mare Vavpotič

 

Oglasno sporočilo