52. državno tekmovanje iz znanja kemije na Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik

0
2568

V soboto, 24. marca 2018, je Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik odprla svoja vrata 196 učencem iz 45 osrednjeslovenskih osnovnih šol, ki so se udeležili 52. državnega tekmovanja iz znanja kemije – tekmovanja za Preglova priznanja. Šolskega tekmovanja, ki je potekalo 15. januarja 2018 po slovenskih osnovnih šolah, se je udeležilo 7268 mladih ljubiteljev kemije. 1562 jih je doseglo uvrstitev na državno tekmovanje in tako v soboto ponovno sedlo v tekmovalne klopi na 15 lokacijah po Sloveniji.  

Tekmovalni dan v Kamniku se je začel ob 9. uri s sprejemom tekmovalcev. Uvodne takte državnega tekmovanja, ki je letos prvič potekalo tudi na naši šoli, sta na akustični kitari zaigrala naša učenca Peter Mandelj Mejač in Leon Štukelj. Tekmovalce je v imenu organizatorja tekmovanja nagovorila gospa Mija Kordež iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Spodbudne besede sta jim namenila tudi ravnatelj naše šole, gospod Rafko Lah, ter učiteljica kemije in fizike Danica Mati Djuraki. 

Udeleženci tekmovanja so se reševanja nalog iz kemije lotili ob 9.30 in tekmovanje zaključili ob 10.30. Organizatorka šolskega tekmovanja, učiteljica kemije in naravoslovja Tanja Bervar, je zadovoljna z uspešno izvedbo tekmovanja in prizadevnostjo naših učencev, ki so se na to zahtevno tekmovanje vestno pripravljali. Učencem želimo, da jim bodo doseženi rezultati v veselje in zadovoljstvo ter jim že vnaprej čestitamo za dosežke.

Vir: Občina Kamnik
Besedilo: Irena Milivojevič Kotnik
Fotografija: AK

Oglasno sporočilo