Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 4. do 15. 4. 2018

0
2294
Foto: STA

9. 4. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod skozi kletno okno, vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz nje odtujil zlatnino in digitalni fotoaparata. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 4. 2018
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz klopi v odklenjeni garderobi fitnes centra odtujil tam odloženo denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 4. 2018
NAJDENA ROČNA BOMBA IZ II. SVETOVNE VOJNE V BLAGOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o najdbi ročne bombe iz II. svetovne vojne v Blagovici. Ugotovljeno je bilo, da so občani pri pospravljanju podstrešja našli ročno bombo, za katero so policisti iz Specialne enote Policije – oddelka za proti bombno zaščito ugotovili, da gre za ročno bombo M-1, katera izvira iz II. svetovne vojne. Policisti iz specialne enote – oddelka za proti bombno zaščito so ročno bombo na kraju prevzeli in primerno zavarovali, ter bodo poskrbeli za strokovno uničenje. Policisti bodo v zvezi opisanega s poročilom obvestili pristojno sodišče.

14. 4. 2018
DRZNA TATVINA IZ HIŠE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini iz hiše v Selcah pri Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka vstopila v hišo oškodovanke in ji prodala hlače. Po njenem odhodu pa je oškodovanka ugotovila, da v sobi nima več dveh zlatih prstanov. Z opisanim dejanjem je neznana storilka lastnico oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 4. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V IHANU
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 4. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v drugo osebno vozilo. Pri tem se je vseh 11 udeležencev lahko telesno poškodovalo in so bili z več reševalnimi vozili odpeljani v UBKC Ljubljana. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je bil izdan tudi udeležencu prometne nesreče, saj se je v njegovem vozilu prevažalo več oseb kot je to dovoljeno, prav tako otrok ni bil nameščen v otroškem sedežu.

15. 4. 2018
TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred hiše odtujil dve starejši ženski kolesi, in sicer črne in modro-vijolične barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranjive osebe (starejši ljudje, zaselki…) pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot denarja, prav tako občani naj ne spuščajo neznancev v svoj dom, razgovor z njimi pa opravijo na varni
razdalji, pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200. Do prihoda policistov občani naj ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo