Domžalski nogometaši nadaljujejo z odličnimi predstavami v spomladanskem delu sezone

0
1565

Simon Rožman po zmagi nad Rudarjem

nkd 22 rozman

Za nami je nova zelo dinamična in vsebinsko izredno kakovostna tekma. Igralcem je treba iskreno čestitati za doseženo in prikazano, saj v vseh fazah igre delujejo odlično. Zelo dobro se razvijajo in konstantno kažejo potencial in seveda kakovost za nekaj več. Naši privrženci lahko nedvomno uživajo ob predstavah te zasedbe, ob tem pa smo vsi skupaj nagrajeni še rezultatsko. Izredno sem vesel za vse člane rumene družine, saj je to skupna nagrada za vse nas. Od tistih, ki se borijo na zelenici, do vseh, ki za nas stiskajo pesti na tribunah,“ je poudaril 35-letni trenerski strokovnjak, ki je nato strnil še nekaj misli o včerajšnji zmagi in začetku zadnje četrtine prvoligaškega tekmovanja.

Najprej se bomo vsi skupaj dobro spočili, saj je za nami zelo naporno obdobje. Ponedeljek in torek bosta za nogometaše prosta, znova se nato zberemo v sredo. Regeneracija je zelo pomembno, saj so pred nami novi izzivi, s katerimi se želimo soočiti maksimalno pripravljeni na vseh nivojih, Prihodnji mesec ne bo pomemben le z vidika končne uvrstitve, ampak tudi s perspektive zgodbe, ki jo želimo spisati v Evropi,“ dodaja domžalski strateg, čigar moštvo se še naprej nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Na dosedanjih osemindvajsetih tekmah so rumeni vknjižili osemnajst zmag, dosegli pet remijev, prav tolikokrat pa so se zmage proti našemu moštvu veselili drugi ligaški tekmeci.

nkd 33

Dva izmed petih porazov so domžalski zasedbi zadali nogometaši Rudarja, ki so bili boljši v prvem in desetem kolu ligaškega tekmovanja. Na poraza so znali varovanci Simona Rožmana odlično odgovoriti, saj so nato Velenjčanom na zadnjih dveh tekmah, ki sta bili obe odigrani v tem mesecu, zabili kar sedem zadetkov. Z odlično rezultatsko serijo so se tako aktualni pokalni prvaki povsem približali vodilnima moštvoma lige, a kot poudarja Simon Rožman, še ni prišel čas za pogledovanje na lestvico. “Ne gledamo predaleč v prihodnost. Trenutno se osredotočamo predvsem nase, skušamo ohranjati dobre stvari in odpravljati pomanjkljivosti v naši igri. Drugim situacijam in stvarem, na katere nimamo vpliva, ne posvečamo pozornosti in si z njimi ne belimo glave. Pomembno je, da so nogometaši zdravi, da med njimi vladajo dobri medsebojni odnosi in da še naprej kažejo gorečo željo po dokazovanju in osebnem napredku. Dokler bo tako, smo na pravi poti. Tedni, ki prihajajo, bodo zelo intenzivni, a hkrati verjamem, da bomo vse tekme odigrali po svoje. Na način, ki ga zagovarjamo in kažemo že dlje časa,“ je še poudaril najmlajši prvoligaški trener v Sloveniji.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo