Kronika Policijske postaje Kamnik od 6.4. do 22.4.2018

0
2291

16.04.2018
TATVINA IZ AVTA
Na policijsko postajo se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino torbice iz odklenjenega vozila v kateri je imela dokumente, zlatnino in mobilni telefon. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku osebo, ki mu je bila zasežena pvc vrečka z neznano rjavo prašnato snovjo. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

17.04.2018
VLOM V STANOVANJE
Neznani storilec je z lomljenjem cilindrične ključavnice vlomil v stanovanje v Kamniku iz katerega je odtujil denar in zlatnino. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Kamniška policista sta imela na območju Ljubljane v postopku osebo, ki sta ji zasegla alu zavitek z neznano belo grudasto prašno snovjo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

18.04.2018
TATVINA STOLOV V ŠMARCI
V Šmarci so neznani storilci preko noči izpred več stanovanjskih hiš odtujili stole iz različnih materialov, mize in ostale dosegljive predmete. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19.04.2018
TATVINA DENARJA V TRGOVINI TELEKOM
Policisti smo bili s strani zaposlene v prodajalni Telekoma obveščeni o tatvini denarja iz blagajne. Policista sta z zbiranjem obvestil izsledila storilca kaznivega dejanja tatvine in mu odtujen denar proti zapisniku zasegla. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku je bila eni osebi zasežena pvc vrečka z neznano snovjo rastlinskega izvora, rjavo-sive barve ter kovinski mlinček zlate barve z delci rjave barve neznane rastline, za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

20.04.2018
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V okolici Kamnika je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, in je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

21.04.2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Na kamniški obvoznici pri trgovini Spar je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje povzročitelja, ki je v križišču na Usnjarski ulici zaenkrat še iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas ter po njem zapeljal čez križišče in nato čelno trčil vozilo nasproti vozeče udeleženke, ki se je nesreči telesno poškodovala. V prometni nesreči nihče ni bil pod vplivom alkohola. Po vseh zbranih podatkih sledi ustrezen ukrep.

22.04.2018
PROMETNA NESREČA NA KORENOVI CESTI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami na Korenovi cesti do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo