Mladostni utrinki v OŠ Dragomelj

0
3835

OŠ Dragomelj že vrsto let organizira dobrodelno prireditev Mladostni utrinki posvečeno šolarjem, njihovim staršem in starim staršem kot tudi vsej lokalni skupnosti. Tako je bilo tudi to soboto, 12. maja, ko so se v lepem sončnem jutru pred šolo začeli zbirati gasilci, kolesarji, učenci in učitelji ter radovedni starši in drugi sodelujoči.

Točno ob osmih so iz Domžal prispele članice in člani Društva Šola zdravja z dva »podporna člana« – vnukinjo in vnukom ene izmed članic. Eno uro hitre hoje so potrebovali, da so prispeli do Dragomlja, kar za na jutranjo vadbo navajene noge ni bil prav velik zalogaj. Kljub temu se je zelo prilegla dobrodošlica učiteljice Jasmine, ki nam je postregla s kavo in nas povabila, da si ogledamo šolo. V njej je brnelo kot v čebelnjaku od priprav na veliki dogodek. Eni so pripravljali sendviče in okrepčila za sodelujoče, drugi so postavljali plakate in panoje z obvestili, tretji so skrbeli za red na parkirišču, četrti pa za zadnje priprave na številne delavnice, ki so potekale tekom dopoldneva. Sodelujočih organizacij in društev je bilo veliko, zato je bil program pester in zanimiv: lahko ste se preizkusili v supanju, jahanju, lokostrelstvu in še čem, a za začetek uspešnega dne je poskrbelo Društvo Šola zdravja z vajami po metodi 1000 gibov. Na šolskem dvorišču je bilo dovolj prostora za vse generacije, ki so se pridružile vadbi pod strokovnim vodstvom Marike in vaditeljice Jelke. Predstavili sta del programa, ki ga oranževci izvajajo vsako jutro ob Kamniški Bistrici. Temu so sledile druge športne, umetniške in zabavne prireditve.

Ravnatelj šole Peter Jerina nam je povedal, da je srečanje nekaj let potekalo ob Dnevu mladosti, a ker so se z datumom morali usklajevati z drugimi prireditvami in dogodek premakniti na začetek meseca, so se odločili, da jo poimenujejo  Mladostni utrinki. OŠ Dragomelj ima 342 učenca, 60 zaposlenih, od tega jih je 50 učiteljic in učiteljev. Ti so srce, ki poganja izobraževalni, a tudi družabni »program« šole, saj v njej tako oni kot učenci preživijo velik del dneva in življenja. Šola je posebna tudi po arhitekturi – je sodobna, svetla, z veliko obšolskih vsebin. Pravkar urejajo zeleno učno pot ob gozdičku in potoku kjer bodo mladi lahko preživeli svoje proste ure. Prireditev je uspela v celoti, kar bo gotovo spodbuda organizatorjem in vsem prizadevnim sodelujočim, da bo ta dogodek privabil vsako leto več pozornosti ne le ožje temveč širše dragomeljske okolice.

Mimi Šegina
Foto: Mimi Šegina in Maja Kaučič

 

Oglasno sporočilo