Mednarodna konferenca PlurAlps 2018 v Torinu

0
2231

Zasebni vrtec Zarja in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik sta za skupni projekt Jezik: moj, tvoj, naš, prejela posebno priznanje na mednarodni konferenci PlurAlps 2018, ki je 16. in 17. maja 2018 potekala v Torinu (Pluralism in Alpine regions Migration as an opportunity for social and economic innovation). Sicer pa je projekt PlurAlps mednarodni projekt za območje Alp in je namenjen sprejemanju priseljencev, krepitvi socialne kohezije in zmogljivosti gorskih in obrobnih alpskih občin. Slovenski partner tega projekta je Urbanistični inštitut Republike Slovenije.

Prvi dan konference sta bili na programu dve plenarni predavanji ter podelitev nagrad in priznanj najboljšim projektom. Podelitev je potekala ob glasbeni spremljavi skupine CoroMoro, ki jo sestavljajo prosilci za azil v kraju Valli di Lanzo, Italija.

Projekt Jezik: moj, tvoj, naš, ki ga izvajamo že od leta 2012, je bil deležen posebne omembe na sami konferenci, zanj smo prejeli tudi priznanje. Po podelitvi nagrad in priznanj smo se udeležili konferenčnega marketa, kjer smo projekt predstavili s plakatom. Na marketu je sodelovalo 10 navdihujočih projektov, ki so primeri dobre prakse.

Drugi dan konference so potekale delavnice. Vse predstavnice vrtca Zarja in Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik smo se udeležile delavnice z naslovom Lab 4: Future projects, kjer smo nadgradile naš projekt z novimi aktivnostmi in dogodki, ki jih načrtujemo v prihodnosti.

Besedilo in fotografije: Zasebni vrtec Zarja in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Oglasno sporočilo