Niti prijateljstva v pesmi treh šol

0
2323

Pozno v  večer se je tokrat odvijala prireditev Niti prijateljstva v pesmi treh šol v Osnovni šoli Janka Kersnika na Brdu, kamor so jo predstavili iz osrednjega trga v Lukovici zaradi slabega vremena.
Vendar se nikomur ni mudilo domov, saj je bil program zanimiv, razigran in prikupen. Tako smo bili v  petek, 25. 5. 2018 deležni čudovitega petja učencev in učenk OŠ Janka Kersnika Brdo, OŠ Luče in OŠ Ljubno ob Savinji ter gostov okteta  Žetev iz Luč.
Tokrat so med eminentnimi gosti bili ravnatelj OŠ Ljubno mg. Samo Kramar, ravnateljica OŠ Luče Andreja Urh, župan občine Ljubno Franjo Naraločnik ter gostitelja ravnateljica OŠ Janko Kersnik Brdo Anja Podlesnik Fetih in župan občine Lukovice Matej Kotnik. Poleg učencev in učenk so k nam prišli tudi člani in članice učiteljskega zbora obeh šol, ki so zasedli mesta poleg gostiteljev. Prireditev je odprl pihalni orkester Brdis pod taktirko Tomaža Pirnata nato pa so se zvrstili domači zbori pod taktirko Nastje Grad. Glede na število pevcev zborov iz Brda je res skrajni čas, da šola dobi novo telovadnico, kajti niti prijateljstva so stkane in se bodo tkale še v naslednje šolsko leto in naprej.
Tokrat smo prisluhnili pevskima zboroma Ciklamen in Kresničke ter solistki Ani Praznik. Poleg petja smo si ogledali še ples, ki so ga pripravile plesalke športnega kluba Bleščica pod vodstvom Melite Moneta iz matične šole in podružničnih šol iz Krašnje in Blagovice. Gostje so tokrat zapeli združeni, se pravi zbor OŠ Ljubno in OŠ Luče ter tudi z oktetom Žetev. S krajšim filmom so se gostje predstavili še s sliko in ne samo z glasovi, da smo lahko videli od kje prihajajo ti krasni pevski glasovi.
Na koncu druženja smo prisluhnili še vsem  nastopajočim, ki so skupaj zapeli, ter ravnateljici OŠ Janka Kersnika Anji Podlesnik Fetih. Slednja se je zahvalila vsem nastopajočim, posebno še Petri Hudnik in Damjanu Kunstlju, ki sta povezovala prireditev, ter Blažu Andrejki, kot koordinatorju prireditve. Prijetno druženje se je nadaljevalo v zgornji avli ob obloženih mizah in prijetnem pogovoru o nadaljevanju stkanega prijateljstva.

DJD 

 

  

 

Oglasno sporočilo