Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 5. do 27. 5. 2018

0
3498

21. 5. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s pomočjo kontaktnega ključa, katerega je našel v vozilu, odtujil, na parkirišču pakiran, odklenjen, osebni avtomobil Renault, Twingo, rumene barve. Z opisanim dejanjem je podjetje in lastnika predmetov v vozilu oškodoval za okoli 450 EUR. Dne 22. 5. 2018 je bil zgoraj omenjeni osebni avtomobil, kateri je bil
zagoret v celoti, opažen s strani občana, v bližini naselja Mačkovci. Po opravljenem ogledu kraja in vozila, je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Prav tako so bili policisti v zvezi zgoraj opisanega s strani občana iz Zaloga pod Sveto Trojico obveščeni, da je našel reg. tablici in predmete, za katere je bilo ugotovljeno, da pripadajo zgoraj opisanem odtujenem vozilu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 5. 2018
TATVINA KOLESA, KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM IN KOSILNICE V PRELOGU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa, kolesa s pomožnim motorjem in kosilnice v Prelogu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil gorsko kolo znamke Ghost, rumeno sive barve, kolo s pomožnim motorjem znamke Piaggio Bravo, sivo črne barve in kosilnico znamke Hurrrican z motorjem Brikston, črne barve. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi priprto okno garažnih vrat stanovanjske hiše segel v notranjost, sprostil zatič in jih nato s silo telesa odprl. Iz notranjosti neznani storilec ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2018
TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da sta znana storilca, katera sta bila prepoznana s strani varnostnika, v trgovini izvršila tatvino desetih parfumov v skupni vrednosti 993,40 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 5. 2018
DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Trzin. Ugotovljeno je bilo, da sta se neznana storilca z osebnim avtomobilom pripeljala do stanovanjske hiše. Tam je iz vozila izstopil moški, temnejše polti, star okoli 45 let in se oškodovancu predstavil kot izvajalec električnih del, pri čemer ga je oškodovanec spustil v notranjost stanovanjske hiše, kjer ga je le ta zamotil. Drugi neznani storilec je izkoristil opisano in iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine. Z opisanim sta neznana storilca lastnika oškodovala za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2018
TATVINA KOLES IN DVORIŠČA STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil tam parkirana kolesa (žensko kolo znamke Scirocco, modre barve, moško gorsko kolo znamke Fusion, črne barve z deli oranžne in rdeče barve, ter mladinsko kolo NN znamke, črne barve). Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

25. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ŽIČAH
Policisti PP Domžale so imeli v Žičah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRTINI
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 5. 2018
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V TRZINU IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreče svoj osebni avtomobil vozil na prekratki varnostni razdalji za vozilom udeleženca, prav tako pa je povzročitelj svoj osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (1,33 mg/l). Povzročitelju so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa poslali na pristojno sodišče.

26. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola (0,85 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 5. 2018
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. O kršitvah mladoletnega voznika je bila seznanjena njegova zakonita zastopnica. Policisti bodo zoper mladoletnega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V PRESERJU PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli v Preserju pri Radomljah v postopku voznika tovornega vozila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 5. 2018
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zunaj zakonski partner nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti zunaj zakonskem partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

Na območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranjive osebe (starejši ljudje, zaselki…)pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot denarja, prav tako občani naj ne spuščajo neznancev v svoj dom, razgovor z njimi pa opravijo na varni
razdalji, pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200. Do prihoda policistov občani naj ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo