V Parku Evropa zazvenelo 170 godbeniških pomladi

0
2244

Mestna godba Kamnik je popoldan pripravila prireditev z naslovom »170 godbeniških pomladi«, s katero so skupaj z gosti, glasbenimi prijatelji, počastili 170. obletnico godbeništva v Kamniku in 120. obletnico ustanovitve Mestnega godbenega društva. Zbranim v Parku Evropa se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

.

“>Članice in člani Mestne godbe Kamnik so pod taktirko Martina Dukariča ter v družbi godbeniških prijateljev iz Stranj, Komende in Dobrove Polhov Gradec pot najprej pričeli pri Rojstni hiši Rudolfa Maistra, nato pa Šutno z udarnimi ritmi napolnili s povorko vseh godb. Prijeten dogodek, ki se je odvijal tudi v okviru festivala Igra rož, so s koncertom nadaljevali v Parku Evropa.

.

“>Tam jih je pozdravil in nagovoril predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko, ki je dejal, da so se jubilejno prireditev odločili delati drugače, kot je praksa v slovenskem prostoru, da se združijo najboljši in najbolj znani orkestri. Odločili so se, da v družbo povabijo svoje prijatelje, godbenice in godbenike, s katerimi sodelujejo na tak ali drugačen način. Ob tej priložnosti pa se je županu Marjanu Šarcu zahvalil za podporo njihovega delovanja.

.

“>Župan Marjan Šarec je kamniškim godbenicam in godbenikom z željo po uspešnem glasbenem ustvarjanju dejal: »Prepričan sem, da bomo slišali veliko čudovitih taktov in lepih melodij ter se tako poveselili z Mestno godbo Kamnik. Na njo smo v Kamniku zelo ponosni. Brez nje si ne moremo predstavljati nobene prireditve. Članice in člani Mestne godbe Kamnik nam popestrijo številne proslave in dogodke, vedno so z nami. Nosijo ime Kamnika širom njegovih mej in tudi širom meja Slovenije. Gostovali so v številnih krajih in na to smo ponosni. Z glasbo, veseljem, s talentom in pripravljenostjo žrtvovati svoj prosti čas je Kamnik bogatejši. Predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko, iskreno vam čestitam ob jubileju, za vaš trud in za to, da lahko neizmerno uživamo v lepih taktih. Prav tako gre zahvala dirigentu Martinu Dukariču, ki vedno znova poskrbi za svež in zanimiv program. Drage obiskovalke, dragi obiskovalci, želim vam prijetno popoldne.«

S skupno izvedbo koračnic so godbenice in godbeniki s članicami Društva kamniških mažoretk Veronika prijateljsko zaključili prijetno druženje v kamniškem Parku Evropa, ki je danes zasijal v prav posebni luči. Spregovorila je glasba 170 godbeniških pomladi.

Vir: Občina kamnik

Oglasno sporočilo