LIKOVNA DELAVNICA za otroke od 1. do 6. razreda OŠ

165

Vroče poletne dneve in brezskrbne počitnice bi radi tistim radovednim glavicam, ki se hitro naveličajo lenobnega posedanja, popestrili z nekajdnevno likovno delavnico – ustvarjalnico.
Z veseljem smo sprejeli povabilo Javnega zavoda Mekinjski samostan, da v počitniških dneh pripravimo likovno delavnico za mlade ustvarjalce; ponudili so nam svoje gostoljubje in dali na razpolago prostore z zeleno okolico, ki je lahko zanimivo raziskovalno in ustvarjalno okolje za mlade radovedne umetnike.

Študentka 3. letnika likovne pedagogike Nina iz Kamnika je prevzela vo-denje delavnice, ki bo otrokom prve in druge dekade osnovne šole skušala približati likovno ustvarjanje na poletno sproščen, zabaven način z materiali, ki niso nujno klasična likovna sredstva. Otroci bodo na svoji starosti primeren način odkrivali možnosti ustvarjanja ne samo z barvami in čopiči, ampak tudi z iskanjem primernih materialov v okolici, se-stavljanjem, lepljenjem, trganjem, striženjem, ustvarjanjem v 3-D tehniki ….vsekakor bo zabavno.
Za delavnico razpisujemo dva termina in sicer:
I. Od 6. do 10. avgusta 2018 od 9. do 12. ure
II. Od 13. do 17. avgusta 2018 od 9. do 12. ure

Delo bo potekalo v prostorih Mekinjskega samostana dnevno po 3 šolske ure tako, da po dveh urah sledi kratek odmor z malico, nato pa še eno šolsko uro dela.
Poskrbeli bomo za ves potreben material ter prigrizek – malico. Otroci naj prispevajo le veselje do ustvarjanja in obilo radovednosti in otroške radosti.

Delavnica je brezplačna!

Prijave sprejemamo v Likovnem društvu SENOŽETI – po mailu: sraj.dani@gmail.com ali na telefon: 031 616 075. Ob prijavi navedite ime in priimek ter naslov in starost otroka ter obvezno svoj kontakt (mail, telefon ali naslov). V posamezno skupino bomo sprejeli 8 do 10 otrok, zato s prijavami pohitite.

O vseh podrobnostih vas bomo sproti obveščali.

Naročnik delavnice je Javni zavod Mekinjski samostan, izvajalec pa je Likovno društvo SENOŽETI Radomlje, Galerija DIKA, Maistrova 14.

Besedilo: Likovno društvo SENOŽETI Radomlje