Kronika Policijske postaje Kamnik od 20.8. do 26.8.2018

0
2920

20.8. 2018
VLOM V NOVOGRADNJO V GODIČU
V Godiču je neznani storilec vlomil skozi okno in iz hiše odtujil toplotno črpalko, ročno električno orodje in izolacijo ter lastnika oškodoval za okoli 11000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC
V poslovalnici SKB banke so odkrili ponarejen bankovec za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička enega od podjetij v Kamniku. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU PSA NA HRVAŠKEM
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in na zapisnik podala predlog za pregon kaznivega dejanja goljufije, do katere je prišlo na Hrvaškem pri nakupu psa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

21.8.2018
PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti in alkohola voznika motornega kolesa, kateri je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Oba udeleženca sta bila lahko telesno poškodovana. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela v Komendi v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22.8.2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policistki sta imeli v Žejah v postopku osebo, ki sta ji zasegli neznano zeleno-rjavo snov rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja je imela v Volčjem Potoku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0.73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

INTERVENCIJA NA GLAVNEM TRGU
Na Glavnem trgu v Kamniku smo obravnavali spor med sosedoma, in sicer je kršitelj žalil vpil ter se nedostojno vedel do drugega soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

24.8.2018
POŽAR SKLADIŠČA NA USNJARSKI (BIVŠI ALPREM)
Policisti so bili okoli 2 ure obveščeni o požaru skladišča na območju nekdanjega podjetja Alprem, velikega 400 kvadratnih metrov v katerem je bilo staro železo, različna tehnična oprema, orodje in različni aparati, katero je v celoti pogorelo. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Duplica, Šmarca in Nevlje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA II KAT. V KRIŽ. KORENOVE IN RC
Na Duplici je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti voznika iz neprednostne ceste na prednostno cesto, zaradi česar je prišlo do trčenja med dvema osebnima voziloma. Udeleženci so se lahko telesno poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o cestnem prometu.

26.8.2018
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU SKB BANKE
Na policijsko postajo se je zglasila občanka drž. Češke in povedala, da je na bankomatu SKB banke na Glavnem trgu našla denar, ki ga je nekdo dvignil in pozabil vzeti iz reže bankomata. Lastnika denarja naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

Vir: Policijska postaja Kamnik

__________________________________________________________

!! NAJ BO POT V ŠOLO VARNA !!

Počitnice bodo kmalu za nami in začetek novega šolskega leta se nezadržno približuje. Poskrbimo, da bo šolska pot v času, ko naši otroci ponovno, nekateri pa tudi prvič vstopijo v šolo čimbolj varna in prijetna. Vsi vemo, da je po običajni sproščenosti ponovna vključitev v ustaljene šolske ritme vedno izziv za vse. Tega se dobro zavedamo na Policijski postaji Kamnik, zato bomo ob pomoči ostalih deležnikov prehod v šolski čas našim najranljivejšim skupinam udeležencev v prometu poskušali zagotoviti varnost. A to lahko zagotovimo le, če jim tudi vsi ostali udeleženci v prometu namenimo vso potrebno pozornost, skrb, pomoč in razumevanje. Zelo pomembno je, da jim pokažete/mo kaj je vzorno in zgledno ravnanje v prometu že s tem, ko spoštujemo cestno prometne predpise.

V luči boljše varnosti smo policisti še pred pričetkom šolskega leta v okolicah šol okrepili svojo prisotnost, med 3. 9. 2018 in 14. 9. 2018 pa bomo na izpostavljenih mestih izvajali tako prometno preventivno akcijo ob »začetku šolskega leta« in izvedbo represivnih ukrepov zoper, kršitelje prometnih predpisov.  Ob tem bomo povezane aktivnosti v občini Kamnik in Komenda izvajali v sodelovanju s šolami, lokalno skupnostjo, prostovoljci, združenjem šoferjev in avtomehanikov, AMD Kamnik, društvi upokojencev, zavarovalnic, zainteresiranimi podjetji ter ne nazadnje starši otrok.

»VSE UDELEŽENCE, PREDVSEM VOZNIKE OPOZARJAMO NA PRISOTNOST OTROK V PROMETU, TER NA NEVARNOSTI, KOT SO PREČKANJE CESTE NA NEVARNEJŠIH ODSEKIH, HOJO OTROK PO PLOČNIKIH IN OB VOZIŠČU. ŠE POSEBEJ OPOZARJAMO NA PRILAGOJENO HITROST VOŽNJE V BLIŽINI ŠOL OZIROMA MEST, KJER OTROCI PREČKAJO VOZIŠČE IN HODIJO OB CESTI. PROSIMO, DA VOZNIKI UPOŠTEVAJO CESTNO PROMETNE PREDPISE TER NAVODILA PROSTOVOLJCEV«.  

Staršem in ostalim skrbnikom otrok priporočamo, da čim več časa namenite prometno varnostni vzgoji. Preverite, kaj v prometu vaši otroci znajo in zmorejo. Poučite in opozorite jih na nevarnosti. Predvsem na to, kaj je prav in kaj ne. Slednje naj ne bo samo na šolski poti, ampak tudi v prostem času. Pri prevozu otrok v vozilih dosledno uporabljajte za to namenjene pripomočke in varnostne pasove. Vozite jih v ustreznih sedežih, izogibajte se vožnji otrok na prednjih sedežih. V vozilu se vedno pripnite! Ne pozabite: NAJBOLJŠA VZGOJA JE VEDNO VAŠ LASTEN VZGLED!

Vsem udeležencem v prometu želimo srečno in varno pot v šolo.  

Aleksander Perklič
komandir policijske postaje

 

Oglasno sporočilo