Osrednja prireditev ob občinskem prazniku Občine Lukovica

0
1636

Iz osrednjega trga v Lukovici jo je slabo vreme v petek 7. septembra pregnalo pod šotor v Šentvidu pri Lukovici, kjer so pred začetkom prireditve godbenice in godbeniki godbe Lukovica vabili obiskovalce z številnimi koračnicami. Žal kljub njihovemu več kot  dobremu igranju jim kaj več kot za slabo polovico  šotora ni uspelo zbrati obiskovalcev. Potem se sprašujem, je sploh še smiselno pripravljati prireditve za občane, če jih žal to ne zanima vsaj po udeležbi sodeč.
Program je začela godba Lukovica,  najprej z zaigrano koračnico ob kateri so na prireditveni prostor prišli tudi praporščaki in nato s himno. Vezni tekst in osrednji nastop, če izvzamemo nagovor župana Mateja Kotnika,  je tokrat bral  pel in še kaj, Jure Ivanušič. Zbranim gostom in ostalim obiskovalcem je župan Matej Kotnik ponovno na srce položil  kako moramo skupaj delati za dobro občine, koliko in kaj  moramo še postoriti, da nam bo lepše in boljše v občini, v kateri živimo.
Malce svežine je v tokratni program vnesel Jure Ivanušič, ki nas je z pomočjo MePZ Šentviški zvon in KD Domžalski rogisti popeljal po zgodovini slovenskega naroda, začenši od takrat, ko je Praslovan preplaval tisto rusko reko in se v naših genih naselil. Močan aplavz je požel tudi o tem ko je razložil, kako se dela diplomska naloga po sistemu skopiraj, odreži, dodaj, zmešaj in imaš svoj izdelek, vsaj domišljaš si tako.
Sicer so na tokratni prireditvi podelili tudi županovo priznanje in tako so medalje prejeli Anton Zajc MePZ Šentviški zvon, Kamilo Domitrovič godba Lukovica, Marija Udovč KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja, Jerneja Strmšek Turk Turistično društvo Sv. Vid, Milena Urankar  društvo podeželskih žena Lukovica, Ani Čerin Društvo podeželskih žena Trojane in Pavla Pirnat Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet.
Na koncu prireditve, ki jo je zaključil napovedovalec s tem, kaj bo na smrtni postelji preden bo izdahnil, dejal zadnji Slovenec in zahvali vsem nastopajočim so prejemniki medalj prejeli številne čestitke in stiske rok od sorodnikov prijateljev, ali le znancev. Druženje se je  tokrat nadaljevalo v kulturnem domu Antona Martina Slomška, kjer je bilo priložnosti za klepet z nagrajenci več kot dovolj.

DJD

Oglasno sporočilo