Smo res rabili novo avtobusno postajo?

0
2504

Staro avtobusno postajališče, na katerem je bila estetsko urejena postaja in zadaj kolesarsko izogibališče, bi lahko še dolgo služilo svojemu namenu. Odstraniti bi bilo potrebno samo reklamne table in urediti zelenico. Strošek tega ne bi presegal 2.000 EUR.

12.9.2018 smo prejeli še manjkajoči podatek Urada župana Občine Domžale o stroških ureditve okolice občinske zgradbe, na Ljubljanski 70, v Domžalah.

Celotna ureditev okolice Ljubljanske ceste 70, je znašala 46.276,06 EUR z DDV.
Torej strošek avtobusne postaje (34.172,20 EUR) z ureditvijo okolice znaša skupaj 80.448,26 EUR.

Dela na omenjeni lokaciji so se pričela 17. julija 2018, končala pa 10. septembra 2018. To pomeni 55 dni. Verjetno pri sebi doma ne bi nihče z veseljem opazoval urejanja okolice več kot 14 dni, saj bi bil temu primeren tudi strošek.
Večino časa, kot na vseh teh majhnih gradbiščih po domžalski občini, ni bilo opaziti nobenega izvajalca del. Je temu botroval čas dopustov, ali kaj drugega?
Na prvi pogled bi lahko ocenili, da stroški materiala ne presegajo 2.000 EUR. Kako so prišli do končnega zneska 46.276,06 EUR, se pa lahko samo sprašujemo.
Vsa zadeva spominja na lansko sanacijo javnih sanitarij na tržnici. Takrat smo plačali 37.000 EUR.

V občinskem proračunu so namenili 250.000 EUR za dela v tej občinski zgradbi, ter urejanje okolice.

3.8.2018

3.8.2018

16.8.2018

16.8.2018

Zaradi prenove je prekinjena kolesarska steza.

_____________________________________________________________________

Sporočilo za javnost objavljeno na spletni strani Občine Domžale

Nova solarna avtobusna postaja v Domžalah

Glavna avtobusna postaja v središču mesta je danes dobila povsem novo podobo. Od danes naprej avtobus občankam, občanom in drugim potnikom ustavi na popolnoma prenovljeni avtobusni postaji v smeri Ljubljane. Občina Domžale je poleg novega avtobusnega postajališča celostno uredila tudi okolico Ljubljanske ceste 70, ki bo po besedah župana Občine Domžale, Tonija Dragarja, prispevala k še lepšem izgledu središča mesta. Dela so vključevala prestavitev vodovodnih priključkov, ureditev nove servisne poti, novega tlakovanja ter zasaditev in zatravitev površin.
Na novo urejeno moderno avtobusno postajališče zajema nadstrešnico, ki ima novejši in bolj sodoben videz. Streha nadstrešnice je v celoti prekrita s solarnimi paneli. Za osvetlitev nadstrešnice so nameščene LED svetilke. V zimskem času boste lahko med čakanjem na avtobus posedeli na novih ogrevanih klopeh in napolniti telefon. Nameščenih je osem USB polnilcev, na polici nadstrešnice pa sta nameščena tudi dva polnilca za brezstično polnjenje. Na novi postaji je lociran tudi nov LED zaslon namenjen koristnim informacijam in ostalem dogajanju v občini Domžale. Poleg tega nova postaja vključuje tudi defibrilator AED. Znesek celotne prenove avtobusnega postajališča znaša 34.172,20 EUR z DDV. »Verjamem, da boste novo pridobitev z veseljem uporabljali in da bo vaše čakanje na avtobusni postaji bolj prijetno. Ponosni smo tudi na to, da so Domžale prve v Sloveniji z moderno solarno avtobusno postajo, ki je vsekakor bolj pregledna in prijazna občanom,« je še dodal župan Toni Dragar.
Občina Domžale, Urad župana

_______________________________________________________________________

Novo avtobusno postajališče je postavilo podjetje Sunlife d.o.o. Za začetek bo moderna avtobusna postaja stala samo v smeri proti Ljubljani.

______________________________________________________________________________________________________________

Iz tiskane izdaje časopisa Domžalsko-kamniške NOV!CE 13 2018

 

Oglasno sporočilo