Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 10. do 21. 10. 2018

0
1706

15. 10. 2018
TATVINA TOVORNEGA VOZILA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini tovornega vozila v Mengšu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Mengšu odtujil tam  parkirano,  zaklenjeno, tovorno vozilo znamke VW, Transporter 2.5 TDI, rdeče  barve in z navedenim dejanjem lastnico oškodoval za okoli 6.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 10. 2018
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu policijske postaje  Domžale bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

15. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu policijske postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

16. 10. 2018
TATVINA GASILSKIH CEVI NA RODICI
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o tatvini gasilskih cevi na Rodici. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  iz parkirišča na Rodici, odtujil  dve  gasilski  cevi  in se nato z vozilom odpeljal neznano kam. Po vseh  zbranih  obvestilih  je policija prišla do osumljenca, kateri je imel pri sebi gasilske cevi. Policisti so zapisniško  zasegli cevi in jih vrnili lastniku. Materialna škoda znaša 100 EUR.  Policisti  bodo zoper osumljenca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

17. 10. 2018
ROP  V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o ropu v Domžalah. Ugotovljeno je bilo,  da  sta  dva  neznana  storilca  v  Domžalah na Mestnem trgu oropala varnostnika  varnostne  službe,  kateri  je  po  trgovinah  pobiral  dnevni izkupiček ter se zatem odpeljal z rdečim skuterjem brez registrskih tablic. OPIS  STORILCA  1: – moški, močnejše postave, črne hlače z oranžnim napisom na  levem  stegnu in fluorescentnim napisom na zadnji strani desne hlačnice spodaj, modra jakna, črni čevlji, črne rokavice, siva motoristična čelada s
črnimi vzorci, OPIS  STORILCA  2: – moški, sprane jeans hlače, črna jakna s kapuco, svetlo
rjave  (beige)  športna  obuvala,  črne rokavice, črna motoristična čelada. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 10. 2018
TATVINA AKUMULATORJEV V LUKOVICI
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 17.10.2018 do 18.10.2018 med 18.00  in  01.00,  na naslovu Lukovica, Obrtniška 1, iz parkiranih tovornih vozil  odtujil  10 akumulatorjev in s tem lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu policijske postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

18. 10. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Krašcah  v  postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri  je vozil pod vplivom alkohola (0.60 mg/l). Na kraju mu je  bilo  začasno  odvzeto  vozniško  dovoljenje,  katero  bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

20. 10. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Mengšu  v  postopku  voznika osebnega avtomobila,  kateri  je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Na kraju mu je  bilo  začasno  odvzeto  vozniško  dovoljenje,  katero  bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

20. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu policijske postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo  odločbe  o prekršku, oziroma podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 10. 2018
TATVINA IZ ODKLENJENEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o tatvini iz osebnega avtomobila v Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec v bližini naslova Domžale, Tabor 10, iz tam parkiranega, odklenjenega OA, znamke VW,  tipa  Golf,  odtujil  130  EUR  gotovine, srebrno verižico in dekliški pulover in s tem lastnika oškodoval za okoli 240 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo, da se bliža državni praznik  Dan  reformacije  –  31.  oktobra  in  Dan  spomina  na mrtve – 1. novembra,  kar  državljani izkoristijo tudi za krajše počitnice, še posebej ob  dejstvu,  da  je  tudi  letos  to  del  šolskih počitnic. V tem času se policija  sooči  s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih zbiranj,  varnostjo  cestnega  prometa,  zaradi odsotnosti ljudi od doma in obiskov  pokopališč pa tudi s problematiko kaznivih dejanj. Vsled opisanega vse   občane  pozivamo  v  dvigu  samozaščitnih  ukrepov  (zaklepanje  vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo