Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 10. do 27. 10. 2018

0
2227

22. 10. 2018
POSKUS VLOMA V KMETIJSKO ZADRUGO V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v Kmetijsko zadrugo v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 Eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 10. 2018
POSKUS VLOMA V AVTOMEHANIČNO DELAVNICO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v Avtomehanično delavnico v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 100 Eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23. 10. 2018
TATVINA BREZPILOTNEGA DALJINSKEGA ZRAKOPLOVA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini brezpilotnega daljinskega zrakoplova »dron« v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte garaže izvršil tatvino navedenega zrakoplova. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil..

25. 10. 2018
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.10. 2018
POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA GORJUŠI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci z neznanim primernim orodjem poskušali na vzvod odpreti balkonska vrata stanovanjske hiše, nakar so bili prepodeni s strni lastnika. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli na območju Domžal v postopku kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper petim kršiteljem uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 10. 2018
NAJDEN SUMLJIV PREDMET
Policiste PP Domžale je OKC Ljubljana poslal na izvoz avtoceste Domžale, ker je voznik med vožnjo z vozilom odprl pošto, v kateri je prejel bel prah. Zaradi suma, da gre za nevarno snov, so policisti enote za protibombno zaščito neznano snov primerno zavarovali in predali Inštitutu za mikrobiologijo v takojšnjo preiskavo. Po opravljeni analizi inštituta je bilo ugotovljeno, da je zasežena snov ni nevarne, zato je bila poslana v nadaljnje preiskave v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 10. 2018
TATVINA TORBICE Z VSEBINO
Policisti PP Domžale so bili poslani v Mercator center v Domžale, kjer je uslužbenka prijavila tatvino torbice z vsebino. Z zbiranjem obvestil in pregledom video nadzora je bilo ugotovljeno, da je storilec iz službenih prostorov Mercator centra odtujil torbico z vsebino, last uslužbenke. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

26. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH, KRTINI IN PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli med opravljanjem poostrenega nadzora, na območju Domžal, Krtine in Preserij pri Radomljah, v postopku kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper petim kršiteljem uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 10. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo, da se bliža državni praznik Dan reformacije – 31. oktobra in Dan spomina na mrtve – 1. novembra, kar državljani izkoristijo tudi za krajše počitnice, še posebej ob dejstvu, da je tudi letos to del šolskih počitnic. V tem času se policija sooči s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih zbiranj, varnostjo cestnega prometa, zaradi odsotnosti ljudi od doma in obiskov pokopališč pa tudi s problematiko kaznivih dejanj. Vsled opisanega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here