Miro Kregar osvojil zlato medaljo na veteranskem evropskem prvenstvu na Ibizi.

0
1203

Le ta bo našla mesto v njegovi vitrini poleg julija osvojene srebrne medalje s Svetovnega prvenstva na Danskem in še parih pokalov z letošnjih ”trening” tekem doma in na tujem, ko mu sezona, za razliko od lani, poteka kot po maslu.

Na Ibizo je odšla 16 članska odprava Triatlonske zveze Slovenije in v okviru nje tudi 9 članska Age group reprezentanca, katere selektor je Miro. In kamniškega Trisporta pa so tja potovali štirje:  Klemen Bojanc na duatlon in tam osvojil 9. mesto med člani U23 ter 16. mesto med Elito ter trije člani AGR TZS – Tjaša Žnidar, Matic Romšak in Miro Kregar, ki so vsi tekmovali na EP v srednjem triatlonu (1,9 km plavanja, 90 km kolesa in 21 km teka).

Prvenstvo je trajalo cel teden, saj je bilo v okviru multisport festivala kar 6 različnih prvenstev na petih različnih koncih otoka.   In vsi, razen zadnjega dne, so imeli tudi lepo sončno vreme, zadnji dan, pa se je vse zarotilo proti organizatorjem in tekmovalcem na srednjem triatlonu. Dež, strele, grmenje, poplavljene ceste…Dvakrat odložitev starta in nato še skrajšanje kolesarske trase na polovico. Na progi valovi, dež in veter…ampak za vse enako. Tjaša je s časom 4:01 končala na 13. mestu skupine F35, Matic s 3:36 na 9. mestu skupine M50, Miro pa je s 3:25 zmagal v M55.

Komentar nastopa zmagovalca: Računal sem na stopničke, glede na to, da sem bil na julija na SP v dolgem triatlonu srebrni. Veš pa nikoli. Ni me motilo vreme, ker sem navajen različnih razmer, tudi proga mi je ustrezala, saj so letos vse tekme v klancih in jih tudi redno treniram. Tekmo sem kontroliral sam in s pomočjo spremljevalcev, na koncu zato tudi rezultat ni izostal. Sezona zame še ni končana, saj me čez mesec dni čaka še nastop na SP Ultraman Hawaii.  Tudi tam ne bo manjkalo klancev, saj je kolesarska proga zaradi z lavo zalite ceste spremenjena in še bolj gorata. Ampak spet za vse enako…

Zapisala:
Nataša Planko

Oglasno sporočilo