Kronika Policijske postaje Kamnik od 29.10. do 4.11.2018

0
2060

29. 10. 2018
NAJDENO KOLO
V Mostah pri Komendi je občan pred hišo našel kolo. Policisti so na kraju ugotovili za gre za kolo znamke Muddyfox Divine100, bele barve, št. okvirja: Y15L001246, ki se je tam nahajalo že od dne 26.10.2018.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
V bližini gasilskega doma v Špitaliču so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala le z materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo, ker je neznano tovorno vozilo katero je pripeljalo iz smeri Kamnika, zapeljalo preko sredinske črte, na nasprotni vozni pas, ter pri tem oplazilo nasproti vozeče vozilo, katerega voznik pa je nato izgubil oblast nad vozilom in pri tem zapeljal v obcestni jarek.

TATVINA GORIVA NA BS OMW PEROVO
Na bencinskem servisu OMW na Perovem je prišlo do tatvine goriva. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec z osebnim vozilom znamke Fiat stilo – temne barve, natočil 214 litrov diesel goriva, s čimer je oškodoval BS OMW za 292,24 evrov, ter nato s kraja odpeljal ne da bi plačal.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO – NA BREGU
V naselju na Bregu so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kateri je bil izvršen skozi drsna vrata zimskega vrta in sicer v času med 13.30 in 18.45. Ugotovljeno je bilo, da iz hiše ni bilo odtujeno nič, je pa neznani storilec povzročili s svojim dejanjem večjo materialno škodo. Na kraju so policisti zavarovali več sledi, ki bodo pripomogle k odkrivanju storilca, zoper katerega bo nato podana kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO – GODIČ
Prav tako je bil tega dne izvršen vlom v stanovanjsko hišo v naselju Godič. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti ugotovili, da je neznani storilec v času med 17.15 in 19.20 pristopil do stanovanjske hiše, ter nato na vzvod s primernim orodjem vstopil v stanovanjsko hišo skozi okno v prvem nadstropju, ter iz nje odtujil več vrednejših predmetov. Na kraju so policisti zavarovali več sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

30. 10. 2018
PROMETNI DOGODEK
Policisti so bili napoteni v naselje Županje njive, kjer je zaradi nepravilno zavarovanega vozila prišlo do prometnega dogodka v katerem je nepravilno zavarovano vozilo zapeljalo po klančini na streho gospodarskega poslopja. Pri dogodku je nastala le materialna škoda, udeleženca pa sta se o povračilu škode sama dogovorila.

PROMETNA NESREČA – PODGORJE
Še ena prometna nesreča katero so obravnavali policisti, se je zgodila v naselju Podgorje in se je prav tako končala le z materialno škodo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja pri zavijanju desno v križišču. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

31. 10. 2018
TATVINA ZLATNINE – KREGARJEVO
Policisti so bili obveščeni o tatvini, ki se je zgodila v naselju Kregarjevo in kjer je neznani storilec iz odklenjene hiše odnesel več kosov zlatnine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

ZASEŽENA NEZNANA SNOV RASTLINSKEGA IZVORA – SUM KONOPLJA
Policisti so imeli v industrijski coni Žeje pri Komendi v postopku osebo, kateri je bila zasežena neznana snov rastlinskega izvora zeleno-rjave barve. Zasežena snov je bila poslana na analizo. Po pridobljenih podatkih iz analize sled hitri postopek z izdajo odločbe, zoper osebo kateri je bila snov zasežena.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO – ŽEJE PRI KOMENDI
Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Žeje pri Komendi prišlo do vloma v stanovanjsko hišo iz katere je bila odtujena večja količina denarja. Policisti so skupaj s kriminalisti-tehniki opravili ogled. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba zoper storilca dejanja.

1. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO – LOKE V TUHINJU
V kraju Loke je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Policisti so skupaj s kriminalisti-tehniki opravili ogled kraja dejanja, ter pri tem zavarovali več sledi. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec v času od 31.10.2018 do 1.11.2018 med 17.00 in 20.50 s primernim orodjem na vzvod vstopil v hišo skozi zadnja vrata, ter iz prostora odnesel več vrednih predmetov, ter gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

2. 11. 2018
KRŠITEV ZAKONA O REFERENDUMU
Policisti so bili obveščeni o kršenju Zakona o referendumu, katerega je storil neznani storilec s tem, ko je preko noči poškodoval – porisal dva plakata kandidature za župana. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep zoper kršitelja.

3. 11. 2018
AKLOHOLIZIRAN VOZNIK
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

4. 11. 2018
TATVINA LESENEGA KIPA
Policisti so bili obveščeni o tatvini podobe »Jezuščka« s križa. Neznani storilec je pristopil do božjega znamenja, kjer je na neznan način odtujil podobo s križa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

ZASEG NEZNANE SNOVI RASTLINSKEGA IZVORA – SUM KONOPLJA
Policisti so imeli na naslovu Trg padlih borcev v postopku občana, kateremu je bila zasežena neznana snov rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, je bila omenjena snov poslana v analizo. Po pridobljeni analizi sledi hitri postopek z izdajo Odločbe zoper kršitelja.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here