Trener Simon Rožman po zmagi nad Gorico

0
1579

Domžalski nogometaši so v zadnjih pet obračunov letošnjega koledarskega leta zakorakali z zmago. Na zaostalem dvoboju 14. kola Prve lige Telekom Slovenije so gostili Gorico, proti kateri so zasluženo vknjižili peti trojček točk v tej sezoni.

nkd 15 veselje

Zelo smo veseli te zmage, ki je prišla v pravem trenutku. V zadnjem času smo imeli obilo smole, dobrih iger nam kar ni uspelo pretvoriti v pozitivne rezultate. A vseeno nas to ni potrlo, še bolj trdo smo delali, še bolj smo se povezali, saj smo vedeli, da lahko le tako prebrodimo to obdobje. Fantom bi čestital za dobro tekmo, predvsem v prvem polčasu so se prikazali v resnično pozitivni luči. Bili smo razigrani, napadalni in že od uvodne minute nakazali, da nas zanima le zmaga. Hitro smo dosegli prvi zadetek, dodali še drugega, bili smo tudi precej blizu tretjemu. V nadaljevanju je nato sledil manjši padec, Goričani so poizkušali z visokimi žogami in igro na preskok, a smo s tretjim zadetkom razblinili dvome o zmagovalcu. Tri točke dajejo dodaten zagon pred nadaljevanjem jesenskega dela, v katerem nas čaka še nekaj izzivov,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, ki je tokrat znova zadel z izbiro enajsterice. Ponujeno priložnost je še drugič zapored odlično izkoristil mladi napadalec Shamar Nicholson, ki je dosegel dva zadetka, enega je dodal Matej Podlogar.

Rumeni so z novo zmago skočili na četrto mesto prvenstvene lestvice, na kateri za včerajšnjimi tekmeci sedaj zaostajajo le še za dve točki. Do konca jesenskega dela jih čakajo še štirje obračuni – domači s Celjem (11. november), Mariborom (1. december) in Krškim (8. december), v gosteh pa se bodo pomerili s Triglavom (25. november).

Pomembno je, da sledimo filozofiji, ki je že od samega začetka temelj našega dela. Če bomo takšni, kot smo lahko in kot si prizadevamo biti, bodo prišli tudi rezultati. Dejstvo je, da smo potrebovali nekaj časa za uigravanje in sprejemanje mehanizmov v igri, saj smo ob koncu poletja znova precej spremenili zasedbo. Z zadnjimi štirimi, petimi predstavami smo lahko zelo zadovoljni, manjkala je le kakšna zmaga. Sedaj smo jo dosegli, kar nas zelo veseli in navdaja z dodatno motivacijo,“ je še dodal 35-letni trenerski strokovnjak.

Kot rečeno, bodo domžalski nogometaši znova na delu že v nedeljo, ko v Športni park prihaja Celje. Tekma 16. kola najmočnejše slovenske lige se bo začela ob 14. uri. Vstopnice so že naprodaj v NK Baru.

Besedilo: Alen Obrez

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here