Mikijevci smo trikratni evropski prvaki

0
2536

Minuli teden, med 7. in 9. novembrom, so se najboljši street show plesalci v Skopju pomerili na Evropskem  prvenstvu v street show dance-u. Mikijevi plesalci so domov prinesli kar tri zlate in en srebrni pokal.

Iz Plesnega kluba Miki se je skupaj s trenerjema Anjo Jurić in Andražem Mrakom na tekmovanje odpravilo 24 plesalcev mladinske kategorije. Nastopili so s štirimi tekmovalnimi točkami in z vsemi osvojili najvišja mesta.
Naslov svetovnih prvakov so z naslovom evropskih prvakov potrdili par Maša Skočaj in Žiga Farkaš ter solist Valentin Trobevšek. Najvišje so stopili tudi plesalci formacije »What if Jack…«, sicer svetovni vice prvaki.

Maša in Žiga s trenerjema Anjo in Andražem
Valentin Trobevšek

Na drugo mesto so puščico ustrelili plesalci male skupine »Kupid«, ki so se uspeha zelo razveselili.
Sočasno z evropskim prvenstvom v street showu je potekal Svetovni pokal v hip hop-u. Tudi tukaj so Mikijevi plesalci odlično zastopali Slovenijo in osvojili naslednje rezultate: 2. mesto Tim Poličnik, 3. mesto Anai Erce, 13. mesto Neža Arh in 16. mesto Aneja Pirš.

Mladinska street show mala skupina Kupid
Aneja, Neža, Tim in Anai

Plesalci so bili ob prihodu domov deležni krasnega sprejema in pogostitve staršev. Medtem je v Skopju po končanih obeh tekmovanjih sledil plesni festival DANCE OFF 2018. Po dvodnevnem izboru festivalskih točk je v nedeljo, 11. novembra, na Gala večeru nastopilo šestnajst najboljših. Med izbranimi sta bila tudi Maša in Žiga, ki sta gledalce navdušila in dvignila na noge.

Z omenjenimi nastopi na tekmovanjih so Mikijevi plesalci hip hop-a in street show plesov zaključili letošnjo izredno uspešno sezono: 8 zlatih, 5 srebrnih, 3 bronasti pokali ter še 12 finalnih uvrstitev od skupno 41 tekmovalnih točk pripravljenih pod vodstvom trenerjev in koreografov Anje Jurić, Andraža Mraka in Nastje Horvat. Vsekakor so uspehi povezani s sistematskim dolgoletnim delom trenerjev, angažiranjem s plesalci, komunikacijo s starši in njihovo podporo kot tudi podporo vodstva kluba in plesne šole Miki. In verjamemo, da bo tako tudi v bodoče. Kličemo na številne »uspehe« v naslednji sezoni.

Saša Eminić Cimperman
Predsednica PK Miki

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here