Dan odprtih vrat in predpraznični bazar v PO šoli v Krašnji

0
1575

Otroški živ žav v podružnični šoli v Krašnji je tokrat preglasil klepet odraslih glav, ki je na veliko razpravljal na tokratnem druženju v soboto 24. novembra. Številni izdelkih, ki so jih mladi pripravili za predpraznični bazar so namreč kar vabili k ogledu in nakupu. Šolsko avlo so tokrat krasili že izdelki, ki sovpadajo v veseli december in so nepogrešljivi za pravo praznično vzdušje. Zato so okraski za smrečice kaj hitro menjali lastnika in številni koledarji so se iz šolske avle preselili v domače otroške sobe. A ne le to, na voljo je bilo še obilo drugih ročno izdelanih in pobarvanih izdelkov, ki še kako prav pridejo doma. Poskrbljeno je bilo tudi za sladkosnede, nekaj za takoj in nekaj za domov, da je bila tudi nedelja sladka.
Glasbeni navdušenci so bili deležni se posebne poslastice, saj so učenci glasbene šole Polton in Domžale pripravili pravi koncert. Ko so se utrudili je za harmoniko prejela kar ene izmed prababic in veselo vzdušje se je nadaljevalo. Po vseh dobrotah se prileže tudi rekreacija in tako smo se v telovadnici spoznavali z že malce pozabljenimi igrami škarjice brusit, špano, ristanc in malce novejšo tri v vrsto, ter še kaj se je našlo. Nekateri so med tem, ko so se drugi potili in premišljevali raje zavili v delavnice, kjer so izdelovali čudovite venčke, angelčke in še mnogo drugih zanimivih in uporabnih izdelkov. Kako se plete slama in kako nastane punčka iz cunjc smo imeli priložnost spoznavati na posebni delavnici, kjer so pletle dame, ki so v to šolo hodile le nekaj let prej.
In da je bil dan popoln je ob koncu po vseh čudovitih dobrotah zadišalo še po kavici, ki je bila pika na i tokratnega druženja v podružnični šoli v Krašnji, kjer se je po zaslugi staršev, otrok in učiteljev, nabralo tudi nekaj cvenka v šolskem skladu.
DJD

Oglasno sporočilo