Kislice, domislice… (NOV!CE 18 2018)

0
1510

Prostor zadovoljnih ljudi
Skoraj v centru Domžal, na elitni lokaciji ob športnem parku blizu Kamniške Bistrice, se gradi, na prvi pogled, industrijski objekt. Nam to omogoča nov Prostorski načrt ali imajo načrtovalci tega dokumenta drugačno vizijo? Na taki lokaciji si Domžalčani bolj predstavljamo, denimo, dodaten dom upokojencev, ki ga nujno potrebujemo ali kakšen objekt, ki zadovoljuje širše in nujnejše potrebe občanov.

_______________________________________________________________________

Konec novembra smo prejeli sporočilo razočaranega občana, da ogrevalne klopi na novi solarni postaji kljub sončnemu, a mrzlemu vremenu, ne opravljajo svoje funkcije, namreč gretja zadnje plati, na avtobus čakajočih oseb. Tudi steklena površina je z razliko od lesa bolj hladna in umazanija mnogo bolj vidna. Priporočljivo bi bilo vsakodnevno čiščenje. Glede na to, da je tovrstna avtobusna postaja prva v Sloveniji, dopuščamo možnost, da še ni dovolj preizkušena.
P.s.
Dan pred izidom tega časopisa ni bilo stanje za čakajoče nič spremenjeno.


________________________________________________________________________


Očitno je naša kritika ob samovoljni spremembi imena drevoreda ob Kamniški Bistrici naletela na prava ušesa. Za dobro leto so ga namreč spremenili v Drevored ob Bistrici, a ga je Turistično društvo Domžale spet preimenovalo v prvotno ime Drevored 88 lip.


________________________________________________________________________


Za nekaj časa je na tem mestu zazijala izredna praznina, ker je bila uničena modra omarica za knjige odstranjena. Na žalost se je v vsem svojem blišču in sijaju vrnila. Če bi politiki plačevali nove in obnovljene omarice iz svojega žepa, jih zagotovo ne bi tako vztrajno menjali.


Za mnenje bomo vprašali mestnega arhitekta.

Iz tiskane izdaje časopisa Domžalsko-kamniške NOV!CE 18 2018

Oglasno sporočilo