Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 10. 12. do 9. 16. 2018

0
1340

10.12. 2018
TATVINA KOLESA
V Kamniku je neznani storilec iz lesene lope odtujil starinsko leseno kolo in lastnika oškodoval za okoli 50 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA ARTIKLOV V HOFERJU
Obveščeni smo bili o tatvini artiklov v trgovini Hofer. Ugotovljeno, da je storilec izvršil tatvino več artiklov v skupni vrednosti 300,45 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA BAKRENIH KOTLOV
V Volčjem Potoku sta dva neznana storilca izvršila tatvino bakrenega kotla in bakrenih stenskih luči, vendar sta bila pri dejanju zalotena in ustavljena s strani lastnika. Na kraju sprejet zapisnik predloga za pregon, zaseženi odtujeni predmeti osumljencu in vrnjeni oškodovancu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znana storilca na pristojno državno tožilstvo.

11.12. 2018
VLOM V VOZILO
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila vlom v vozilo v Volčjem Potoku. Ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod skozi desna vrata osebnega vozila vlomil v vozilo in iz njega odtujil bančni kartici Maestro in Visa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

12.12. 2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku smo eni osebi zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora – sum na prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

SPOR V DRUŽINI
V Komendi je prišlo do spora med partnerjema zaradi finančnih težav in ločitvenega postopka. Kršitelju bo izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

13.12. 2018
ZASEG VOZILA
Na Križu je bil v postopku voznik osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA
Na Perovem je bil voznik osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA
Pri Qlandiji v Kamniku je bil voznik osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14.12. 2018
GROŽNJE S STRANI NEZNANCEV
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil grožnje s strani več neznanih oseb. Ugotovljeno, da so neznane osebe na parkirnem prostoru podjetja Calcit pristopile do prijavitelja in še dveh oseb in jim grozile. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA V BARU
Policisti so pri poostrenem nadzoru gostinskih lokalov v lokalu v Šmarci ugotovili kršitev oziroma prekoračitev obratovalnega časa saj so se v gostinskem lokalu nahajali gostje, kateri so bili postreženi s pijačo. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

POZABILA DENAR NA BANKOMATU V STRANJAH
Na policijsko postajo se je zglasila občanka, katera je opravila dvig denarja na bankomatu v Strajnah v višini 150 evrov in denar pozabila vzeti. Naprošamo najditelja, da najdeni denar prinese na policijsko postajo, da ga prevzame oškodovanka.

15.12. 2018
TATVINA DENARNICE V LOKALU
V lokalu na Ljubljanski cesti smo obravnavali tatvino službene denarnice, ki jo je natakarica odložila v predal pri šanku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

16.12. 2018
TATVINA VSEH KOLES VOZILA NA KRANJSKEM RAKU
Policisti so na poti približno 1 km od gostišča na Kranjskem Raku proti Veliki planini obravnavali tatvino, in sicer je neznani storilec izvršil tatvino štirih navadnih platišč z nameščenimi zimskimi pnevmatikami neznane znamke, velikosti 205/65/R16C in vijake in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo