Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 7. 1. do 12. 1. 2019

0
1351

07.01.2019
PROMETNA NESREČA V MOSTAH
V Mostah pri Komendi smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peške. Do nesreče je prišlo zaradi nepazljivosti voznice, ki je spregledala peško, ko je ta prečkala vozišče pri zeleni luči. Peška je ob trčenju padla po vozišču in zadobila lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

IZSILJEVANJE NA ŽP V LJUBLJANI
Na policijsko postajo se je zglasil srednješolec in prijavil kaznivo dejanje izsiljevanja v Ljubljani na glavni avtobusni postaji. Ugotovljeno, da sta se on in prijatelj nahajala na postaji, ko so do njiju pristopili trije neznani fantje, kjer je glavni izmed treh fantov ogovoril oškodovanca, če mu posodi telefon, kar je ta v nadaljevanju tudi storil. Ko je hotel svoj telefon nazaj, pa je neznanec od njega zahteval denar ob tem pa svojo zahtevo podkrepil še z nožem. Oškodovanec mu je nato izročil 10 evrov nakar mu je storilec vrnil telefon. Sledi kazenska ovadba.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

08.01.2019
SPUŠČEN PES V MOSTAH
Občanka iz Komende je poklicala na policijsko postajo Kamnik in povedala, da je med sprehajanjem do nje in njenega psa, katerega je imela na povodcu pritekel nezavarovan pes, pasme nemški ovčar z dolgo dlako, katerega se je močno prestrašila. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani poslovodje NLB banke obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, kateri je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

09.01.2019
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Neznanec je v zdravstvenem domu Kamnik odtujil mobilni telefon znamke Iphone 6 plus in oškodovanko oškodoval za okoli 160 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KORENOVI
Na Korenovi cesti smo obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila, ki se je peljal po transportni poti mimo podjetja Hella pri tem pa je zaradi nepravilnega premika oplazil peško. Kršitelju je bila izrečena globa po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

10.01.2019
TATVINA IZ HIŠE V PODGORJU
V Podgorju je neznanec iz odprte stanovanjske hiše odtujil več kosov zlatnine v skupni vrednosti 1500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Mekinjah smo eni osebi zasegli neznano snov rjave barve, grudaste oblike v alu foliji-sum, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

11.01.2019
PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TEL. POŠKODBAMI V PODHRUŠKI
V naselju Podhruška je prišlo do prometne nesreče, ki se je zgodila zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti povzročitelja. Povzročitelja je pri vožnji odneslo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti se vozeče vozilo. Povzročitelju je bilo izdano obvestilo o telesnih poškodbah in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

12.01.2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V Godiču so policisti obravnavali vlom v dve stanovanjski hiši. Neznani storilec je v prvo stanovanjsko hišo vstopil skozi kletno okno, pregledal notranjost, vendar ničesar odtujil. V drugi pa je ravno tako skozi kletno okno prišel v pritličje, kjer pregledal prostore in odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Šmarci v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 opravili zaseg neznane snovi rjavo-zelene barve-sum, da gre za prepovedano drogo konoplja. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo