Kamniški plavalci navdušili z odličnimi uspehi na Zimskem odprtem združenem prvenstvu Slovenije

0
2226

Od 24. do 27. januarja 2019 je v bazenu Tivoli v Ljubljani potekalo Zimsko odprto združeno prvenstvo Slovenije 2019 v 25-metrskih bazenih, ki se ga je pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Mihe Potočnika udeležilo 11 plavalcev 1. in 2. selekcije Plavalnega kluba Kamnik v kategorijah:

  • kadetinje (14 in 15 let): Eva Bende, Marja Maček Sitar, Žana Peterlin, Maja Vezenkova,
  • kadeti (15 in 16 let): Gašper Stele,
  • mladinke (16 in 17 let): Maja Berlisk, Tina Dolinar, Maja Helena Končar in Neža Tekavčič,
  • mladinci (17 in 18 let): Jernej Prebil,
  • članice (18 let in starejše): Živa Dobrovoljc.

Kamničani so skupno zabeležili 75 štartov in se uvrstili v kar 28 finalnih obračunov. Z odličnimi rezultati so poskrbeli za veselje v ekipi in v navijaških vrstah. Posamično sta blestela Eva Bende z dvema osvojenima naslovoma kadetske državne prvakinje na 50 m in 200 m hrbtno ter Jernej Prebil, ki je postal mladinski državni prvak na 100 m mešano. Eva je odplavala odličen rezultat tudi na 100 m hrbtno in osvojila 2. mesto, Jernej pa je na 400 m prosto stopil na 3. stopničko. Uspešna je bila tudi Tina Dolinar z osvojenim 3. mestom na 400 m mešano med mladinkami. V finala so se uvrstili še Marja Maček Sitar, Žana Peterlin, Maja Vezenkova in Gašper Stele.

Za pravo presenečenje državnega tekmovanja so poskrbele naše štiri kadetinje Eva Bende, Marja Maček Sitar, Žana Peterlin, Maja Vezenkova, ki so v vseh petih štafetah stale na stopničkah. V štirih štafetah (4 x 50 m prosto, 4 x 100 m prosto, 4 x 200 m prosto in 4 x 100 m mešano) so premoč priznale le kadetinjam Plavalnega kluba Olimpija in tako zasluženo kar štirikrat osvojile lovoriko državnih podprvakinj, v štafeti 4 x 50 m mešano pa so osvojile 3. mesto.

Dobri rezultati so plod odličnega dela obeh trenerjev in plavalcev, zato si zaslužijo vse pohvale in iskrene čestitke za uspeh!

Uradni rezultati državnega tekmovanja so na povezavi: REZULTATI.

Vsi ljubitelji kamniškega plavanja pa z optimizmom pričakujemo naslednja dva vikenda, ko se bodo za dobre rezultate na državnih prvenstvih v Mariboru potegovali še dečki in deklice ter mlajši dečki in mlajše deklice.

Za PKK: Helena Končar
Foto: Helena Končar, Tadeja Maček in Violeta Vezenkova

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here