Z dobrodelnim koncertom uresničevali sanje

0
2564

Včeraj zvečer se je v CIRIUS-u Kamnik odvijal 10. dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami, in sicer z naslovom »Uresničimo sanje«. Dogodka se je udeležil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Republike Slovenija Borutom Pahorjem, direktorjem CIRIUS-a Kamnik Goranom Pavličem in organizatorjem prireditve Simonom Zormanom.

.

“>Do zadnjega kotička napolnjeno telovadnico kamniškega CIRIUS-a je pozdravil organizator dobrodelnega koncerta Simon Zorman: »Hvala vsem in iskrena hvala gospodu predsedniku za obisk ter prevzem častnega pokroviteljstva. Upam, da boste v tem večeru uživali, saj gre vendarle za naše sončke. Če jih pogledate s svojimi nasmehi in iskricami v očeh povejo vse in to je naša največja zahvala nam, ki smo danes tukaj. Posebna zahvala pa velja tudi Kondiju, ki je z nami že deseto leto zapored.«

.

“>Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti dejal: »V veselje in čast mi je, da sem župan občine, ki je edinstvena. Edinstvena tako po naravnih lepotah kot tudi po okolju, ki nas obdaja. Edinstvena je zaradi vas, spoštovane gospe in spoštovani gospodje, ki podpirate prireditve, kot je današnja. Edinstvena pa je tudi zaradi posameznikov, zaradi takšnih oseb kot je Simon Zorman, ki se je pol leta trudil, da je pripravil današnjo prireditev. Lepo je, da ste danes podprli tudi njega. Iskrena hvala in uresničimo jim sanje.«

.

“>Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa se je kot častni pokrovitelj prireditve v začetku nagovora ozrl v preteklost, v december 2014, ko je ob mednarodnem dnevu invalidov obiskal CIRIUS Kamnik. Obisk, ki ga je navdušil, a hkrati pretresel, je ohranil kot dragocen spomin. Ob tej priložnosti je zato izrazil občudovanje vsem, ki si prizadevajo za otroke s posebnimi potrebami, še posebej Simonu Zormanu, organizatorju in pobudniku koncerta, za njegovo srčnost pri ustvarjanju desetletne tradicije dobrodelnih koncertov za otroke s posebnimi potrebami. »Koncert je ilustracija dobrote, ki jo lahko vidim povsod po deželi,« je dejal predsednik republike. »Dokler bo toliko dobrote med nami, nas ne bo ničesar strah v naši prihodnosti,« pa je sklenil  nagovor.

Izkupiček koncerta je bil namenjen kar 18 mladostnikom s posebnimi potrebami, ki se šolajo v CIRIUS-u Kamnik in so vključeni v tako imenovani PRP (Post rehabilitacijski practikum) program. Slednji je namenjen dijakom s posebnimi potrebami, ki zaradi narave bolezni, poškodbe ali drugih razlogov ne morejo biti uspešni v rednih srednješolskih programih. Poudarek samega programa je na vsebinah, ki imajo zlasti praktični pomen in uporabno vrednost v vsakdanjem življenju (spoznavanje naravnega in družbenega okolja, likovna, glasbena in športna vzgoja). Gre za celostni razvoj otroka s posebnimi potrebami in za aktivno preživljanje prostega časa, pridobivanje socialnih veščin (tabori, ekskurzije), skupinsko delo (treningi komunikacije), projektne oblike dela (kino predstave, video delavnice, računalniške animacije, internet), obiskovanje kulturnih prireditev, muzejev in galerij. Pomemben del programa so tudi zdravstvene, rehabilitacijske in terapevtske obravnave, ki so v pristojnosti zdravstvene službe in so zapisane v individualnih načrtih (zdravstvena oskrba, fizioterapija, delovna terapija, logopedija in psihološke obravnave).

Za uresničevanje sanj mladostnikov so z glasbenimi nastopi dogodek obogatili Elda Viler, Ivan Hudnik, Majda Petan, Uroš in Tjaša, Skupina Zaka pa ne, Skupina Flirrt, Natalija Verboten, Dejan Vunjak, Skupina Skater, Glasbena skupina Imperij, Mengeška godba veteranov, Nace Junkar, Sam’s Fever, Boris Kopitar in The Eccentrics z Anjo Pustak Lajovic. Za zabaven preplet misli in besed pa je poskrbel Konrad Pižorn-Kondi.

Vir: Občina kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here