Urniki spomladanskega odvoza kosovnih odpadkov v občinah Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče

1092

Kosovne odpadke na predvideni dan odvoza do 5. ure zjutraj postavite na odjemno mesto, kamor običajno postavite zabojnike za praznjenje.  

Med kosovne odpadke spada kopalniška oprema, pohištvo, preproge, oblazinjeno pohištvo in vzmetnice, svetila in senčila, velike gospodinjske naprave (štedilniki, hladilniki, pralni stroji, …), smuči, veliki železni in kovinski kosi.

Med kosovne odpadke iz gospodinjstev NE spadajo nevarni odpadki, kot je embalaža škropiv, olj, barv in lakov, avtomobilski deli, akumulatorji, gume, sodi, gradbeni material, veje drevja in žive meje, azbestna kritina.

Prevzem kosovnih odpadkov je uporabnikom zagotovljen skozi celo leto
Kosovni odpadki se večkrat pojavijo tudi na ekoloških otokih, kamor vsekakor ne spadajo, saj kazijo okolico in predstavljajo nevarnost za okolje. Ker se zavedamo, da tovrstni odpadki nastajajo vse leto, je njihov prevzem uporabnikom gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki zagotovljen tudi izven spomladanskih in jesenskih organiziranih akcij. Uporabniki namreč lahko kosovne in nevarne odpadke brez dodatnih stroškov oddajo kadarkoli v okviru obratovalnega časa v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu.

Oglasno sporočilo