Kljub zamenjavi vodstva NK Črni graben smelo naprej

0
1968

Včasih je dobro, ko se vodstveni kader malce zamenja, saj novi lahko prinese popolnoma nov veter, ali pa tudi ne. Bomo videli, so dejali pri NK Črni graben, in potem, ko so izplavali iz rdečih številk in ga postavili na prva mesta nogometnih lestvic v različnih starostnih skupinah, se je z mesta glavnega odgovornega umaknil dolgoletni predsednik Irfan Cordić. A ko si enkrat not padel, ne gre, da bi takoj šel popolnoma stran. In tako bo še vedno deloval in pomagal po svojih najboljših močeh, kolikor mu bo čas dopuščal, kakor je sedaj moderno, kot stric iz ozadja.
Vajeti sedaj dobro uigranega moštva s številnimi mladimi ekipami je prepustil Tilnu Strmšku, ki nadaljuje svoje delo trenerja in predsednika. Delo in treningi »tečejo«. V zimskem času predvsem na suhem v telovadnicah, kdaj pa kdaj pa je treba tudi na svež zrak. Najmlajši so v polnem zagonu in že veselo odštevajo dneve do zimskih priprav. S svojo zagnanostjo so lahko vzor prav vsem!
Sicer je gibanje ključ do dobrega počutja in tega mladim ne manjka.
Cicibani U7 so na treningu prejeli svojo klubsko opremo, da se bo vedeli od kje so in za kateri nogometni klub trenirajo in igrajo. Ob sprejetju dresa in nahrbtnika so kar sijali od veselja.
Najmlajša selekcija U7 se je 16. februarja udeležila nogometnega turnirja v Ihanu, kjer so nekateri naši fantje doživeli krst oziroma prvi debitantski nastop na velikih tekmovanjih. Kljub temu da še niso nabrali veliko kilometrine na večjih tekmovanjih, so se odlično odrezali in prav vsi so prejeli medalje! Zahvala gre tudi staršem, ki so obenem zvesti navijači in ob izrednem navijaškem vzdušju, ki ga pripravijo otrokom, pomenijo kot igralec več v moštvu.
Med tem ko se je selekcija U7 potila v Ihanu, se je selekcija U8 le dan potem potila na igrišču v Športnem Centru Triglav v Ljubljani, v zimski ligi, ki jo organizira NK Olimpija. Tokrat so imeli zelo neugodne nasprotnike, saj so igrali proti ekipama Brinje-Grosuplje modri in rumeni. Če so enim zadali globok poraz z rezultatom 3:0, so z drugimi igrali neodločeno in ob tem spoznali, da se igra do konca, do sodnikovega žvižga za konec tekme. Na napakah se učimo in prihodnjič bo zagotovo bolje. Trenutno zasedajo odlično drugo mesto, in sicer takoj za NK Olimpijo in pred NK Labys Mengo 28 in ND Slovan. Do konca lige je še 6 tekem.
Ravno tako je v nedeljo, 17. februarja, s tekmovanji v zimski ligi Zmajevo gnezdo, zaključila ekipa U12. Kljub številnim perspektivnim nogometašem jim ni šlo najbolje, saj je ostalo še veliko rezerve v igralcih, ki jih bodo na treningih temeljito obdelali, da v prihodnje rezultat ne bo izostal. Tako fantje kot dekleta bodo morali na treningih in tekmah pokazati malce več zavzetosti in rezultati bodo prišli sami od sebe. Ob tem pa ne obupavati, ko ne gre vse tako, kakor bi moralo iti in ne pozabiti, da je namen ne samo zmagovati, ampak tudi družiti se, uživati s prijatelji in se zabavati.
31. januarja so nogometaši selekcij U8 in U9 gostovali v Moravčah. Na prijateljski trening tekmi so igralci obeh ekip prikazali kar nekaj lepih akcij in zaključkov, vendar rezultat ni bil v ospredju. Hvala NK Termit Moravče za povabilo, ki se mu bomo radi odzvali tudi v prihodnje.
Poleg treningov so pomembne tudi tekme oziroma igranje z drugimi moštvi, zato si pri nogometnem klubu Črni graben prizadevajo, da otroci poleg običajnih treningov v telovadnici v zimskem obdobju, ohranjajo tudi tekmovalno kondicijo in navdušenje, ki obenem spodbuja medvrstniško povezovanje in druženje z otroki, iz bližnjih okrajev. Tako so 30. januarja namesto treninga odigrali prijateljsko tekmo z ekipo iz Doba. Veseli jih, da so se odločili in jih povabili v goste in komaj čakajo na povratno tekmo. Sicer rezultat tudi tokrat ni igral velike vloge.
NK Črni graben še vedno vabi nove člane in članice, ki jih veseli nogomet, da se jim pridružijo. Zato Nogometni klub Črni graben vabi k vpisu deklice in dečke letnika 2006 in mlajše, da se jim pridružijo. Treningi potekajo dvakrat do trikrat tedensko na igrišču RCU, v zimskem času pa v telovadnicah na Brdu in v Blagovici. Za več informacij pokličite 031-795- 634 (Tilen).

djd

u8, u9
u7
u7
u8
u9
u9

Oglasno sporočilo