10. zimska liga se je zaključila s tekom maškar in trojk ter podelitvijo nagrad najboljšim

0
1261

Pustna sobota je bila kljub šemam in maškaram še vedno športna. Cerkvica pri Sv. Primožu je na cilju gostila tako maškare različnih starosti kot tekače, ki so tekli v trojki, vsi pa so se posladkali z zasluženim krofom in čajem.

Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim. Na 14 izvedbah lige je teklo 144 tekačev in tekačic. Izvedene so bile lige športa, druženja, rekreacije: Miklavževa, bosonoga oziroma štunf liga, nočna in kulturno obarvana liga, dobrodelna liga za pomoč družini v stiski, zaključna je bila šegavo pustna.

Mladi tekači, ki so  sodelovali na sedmih izvedbah, so prejeli medaljo in spominsko  majico. To so bili: Nejc Romšak, Joža Šerkezi, Nik Romšak, Maruša Šerkezi. Le-ti so se udeležili tudi desetih izvedb, zato so prejeli tudi pokale.

Prestižni prehodni pokal v ženski kategoriji je iz rok lanske zmagovalke Špele Novak prejela Ksenija Grm. Povprečni čas njenih tekem je bil 25:55.

Moški prehodni pokal je drugo leto zapored prejel zmagovalec Franci Volkar, povprečni čas njegovih tekem je bil 20:58. 

Organizacijski odbor se je je odločil za podelitev pokalov tekačem v posebnih kategorijah, teči so morali na sedmih tekih.Pokal Tekaška korenina je ponovno prejel najstarejši udeleženec Miha Horvat. Pokal Cici-polžek tekač je prejel najmlajši udeleženec Nejc Romšak . Pokal Športno srce pa je prejel Lado Kveder za vso borbenost in premagovanje težav z lastnim srcem.

Za podelitev in nagrade je poskrbel KGT Papež, zato se je s spominsko majico Dušan Papež zahvalil tudi donatorjem, ki skrbijo za izvedbo: Fritid Lab – Miranu Škrtiču, Okrepčevalnici Petra Uršiča za postrežbo in prostor, podjetjema Avtoličarstvo Papež Potokar Nina s.p. in Darku Golobu iz Mizarstvo Golob s.p.

Zahvala pa velja tudi neutrudnemu organizacijskemu odboru: odsotnemu Matjažu Šerkeziju, ki je na Trans Gran Canarian trail dokazal, da zmore tudi najtežje preizkušnje, Igorju Alpnerju za obdelavo in vso statistiko, Ladu Kvedru za motivacijo in tehnično pomoč, Janku Žibertu pa za fotografsko dokumentacijo.

Čestitamo prav vsem udeležencem in vas vabimo na 24. tek k Sv. Primožu, ki bo 30. marca kot prva tekma v Tekaškem pokalu Občine Kamnik in letos prvič tekma za Pokal Slovenije v gorskih tekih za otroške kategorije.

Mira Papež
Foto: Janko Žibert, z dovoljenjem avtorja

Cici – polžek tekač, Nejc Romšak
Tek trojk v maškarah
V družbi s petelinom Petrom
Zvesti donator in pohodnik Darko Golob
Miha Hrovat, dobitnik pokala Tekaška korenina
Maškare – skupinska
Ksenija Grm, zmagovalka in dobitnica prehodnega pokala
Oglasno sporočilo