Adam Gnezda Čerin v članski izbrani vrsti Slovenije!

0
2332

Z veseljem in izrednim ponosom z vami delimo informacijo, da bo del slovenske članske izbrane vrste tudi naš 19-letni diamant Adam Gnezda Čerin, ki ga je selektor Matjaž Kek uvrstil med izbrance za kvalifikacijski tekmi z Izraelom in Severno Makedonijo.

Ponosen, vzhičen, navdušen, vesel. Ne vem, kateri pridevnik bi najbolje opisal moje zadovoljstvo in veselje ob tej novici. Gre za krono moje dosedanje kariere, izredno sem vesel, da sem s svojimi igrami uspel prepričati selektorja. V veliko čast mi je, da se je moje ime znašlo v družbi najboljših slovenskih nogometašev. V zadnjem letu se je zgodilo veliko stvari, od nastopanja v mladinskem moštvu, do preboja v slovensko izbrano vrsto. Na tem mestu bi se rad iskreno zahvalil celotnemu domžalskemu klubu, na čelu s trenerjem Simonom Rožmanom in njegovimi sodelavci. Zaupanje, podpora, nasveti, usmeritve in vso pomoč, ki sem jo prejel v tem času, mi neizmerno veliko pomenijo. Še naprej se bom trudil biti vsak dan boljši, je pa današnja novica zame še dodatna vzpodbuda in motivacija za naprej,“ je ob novici, da bo v prvi reprezentančni akciji pod vodstvom novega selektorja, tudi sam del izbrane vrste, dejal 19-letni Adam Gnezda Čerin.

Mladi nogometaš je v zadnjih mesecih doživel popoln razcvet v domžalskem dresu. Po članskem debiju v lanski sezoni, v kateri je zaigral na trinajstih tekmah, se je v tej sezoni izjemno hitro uveljavil kot eden najboljših vezistov v prvoligaški konkurenci. Skupno je v tem tekmovalnem letu zbral že 28 nastopov, dosegel pet zadetkov in dodal še pet asistenc. V mesecu januarju ga je Matjaž Kek vpoklical na priprave B reprezentance, odslej bo Idrijčan del najmočnejše slovenske izbrane vrste.

Slednjo v prihajajoči reprezentančni akciji, v kateri bo Slovenija lovila uvrstitev na evropsko prvenstvo, čakata dva obračuna. 21. marca najprej gostovanje v Izraelu, tri dni kasneje pa še domače srečanje s Severno Makedonijo.

Srečno, Adam – srečno, Slovenija! #srcebije #skupajdovrha

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here