Radovljici pokrit bazen, v Domžalah še naprej letni

1
2313

Radovljiško kopališče, ki bo v letošnjem letu dočakalo prvi del temeljite prenove, po končani prenovi ne bo več namenjeno le športu, rekreaciji in zabavi, pač pa bodo tam, pod strokovnim vodstvom, izvajali tudi zdravstvene terapije. »Kopališče bo po prenovi predstavljalo atraktivno turistično in sodobno športno-rekreacijsko ter terapevtsko in velnes infrastrukturo,« pravijo v Radovljici, kjer že imajo gradbeno dovoljenje, z deli pa bodo po besedah župana Cirila Globočnika pričeli letos.
Tudi v Domžalah imamo svoje kopališče, ki deluje do 60 dni na leto, ko je sezona dobra. Po koncu letošnje sezone se bo začela prenova le-tega, a glej ga zlomka, ta prenova bo obdržala površine v podobnih obsegih, kot jih ima danes. Pokrit bazen? Odpade.

Res je, da imajo v Radovljici že danes olimpijski bazen, ki ga pozimi pokrijejo z zračnim balonom, da ga lahko uporabljajo tudi v hladnejših mesecih. A s prenovo bodo dobili več kot to, s pomočjo premične strehe bodo ustvarili dvoranski bazen v zimskem času, medtem ko bodo z opiranjem strehe, poleti ohranjali letno kopališče. Preprosto, kajne?
Poleg olimpijskega in otroškega bazena bodo zgradili še nov učno-terapevtski bazen in zunanji tobogan ter preuredili spremljajoče prostore kopališča.

Naj dodamo še, da bo prenovljeno kopališče prilagojeno ekološkim in energetskim standardom sodobnega časa, hkrati pa bo omogočilo razvoj športnega turizma k čemer stremijo v radovljiški občini. In vrednost te konkretne investicije? Po besedah župana Globočnika, je za prenovo predvidenih 3,3 milijona evrov, od tega se bodo za del sredstev potegovali za nepovratna sredstva. Že prihodnje leto si obetajo milijon evrov tovrstne pomoči.
Tudi domžalska občina se ponaša s številnimi športno-rekreativni površinami in radi rečemo, da smo športu in rekreaciji prijazna občina. A priznajmo si, v zimskem času nam manjka površin, o tem pričajo tudi številna športna društva, ki ne dobijo prostorov za rekreacijo v šolskih in drugih telovadnicah. Tudi številni starši bi si želeli otroke peljati na plavanje v domačem mestu in ne v Kranj ali Ljubljano, kot morajo to storiti danes.
Domžalsko kopališče, ki letos doživlja prenovo, bo tudi po le-tej ostalo le letno kopališče, brez pokritega bazena, kjer bi se lahko izvajalo plavalno opismenjevanje, terapije, zimske aktivnosti v vodi. Vrednost investicije? 4,2 milijona evrov. Sredstva bodo v celoti zagotovljena iz občinskega proračuna občine Domžale.

N.B.
Foto: Stvar, d.o.o.

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

  1. Nepredstavljivo je, kako lahko v tej naši demokraciji, posameznik (beri župan) ne uresniči želje večine občanov. In to, kljub temu, da je denarja v občinski blagajni dovolj. Letos ga je nekaj manj, kot 40 MIO EUR.
    Urednik