Šola zdravja Kamnik obeležila 10. obletnico delovanja

0
1838

Keršmančev park se je v soboto, 18. junija 2019, prebudil v oranžni barvi članov Šole zdravja Kamnik, ki je obeležilo svojo 10. obletnico delovanja. Praznovanju se je pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednico Društva Šola zdravja Zdenko Katkič, z vodjo Šole Zdravje Kamnik Marijo Podjed, organizatorjem športnih programov Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem in s predsednikom Društva upokojencev Kamnik Vinkom Polakom.
Osnovna aktivnost društva Šola zdravja je jutranja telovadba na prostem. Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se člani društva ob 7.30 uri, v vseh letnih časih, v bližini bivanja posameznika, zunaj na prostem udeležujejo prijetnega druženja ob jutranji telovadbi. Vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Osnovni namen društva je izobraževanje posameznika. Vsak udeleženec je storil prvi in osnovni korak v svojem izobraževanju na poti do zdravega življenja.
Njihov namen je namreč, da posameznikom podajo osnovne podatke, kako doseči čim boljše življenje, zato organizirajo različna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z mnogih področij. Cilj pa je usposobiti posameznika, da je kvalitetno in zdravo življenje v družbi odvisno od posameznikov, njihovih navad ter hobijev.
Župan Matej Slapar se je, kot rečeno, ob jutranji telovadbi pridružil članom Šole zdravja Kamnik, ki so v Keršmančevem parku praznovali 10. obletnico obstoja. Ob tej priložnosti je poudaril pomen zdravega načina življenja in druženja. Zahvalil se jim je, da jim ne zmanjka volje do telovadbe, da se podajo v ta čudoviti predel Kamnika, v Keršmančev park, v vsakem vremenu in, da nam vedno znova dokazujejo, kako pomemben je rek zdrav duh v zdravem telesu. Članom je čestital za okrogli jubilej in zaželel, da bi bilo tudi naslednjih deset let tako uspešnih. Čestitkam sta se pridružila tudi organizator športnih programov Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar in predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak.
Zbrani so nato pod vodstvom predsednice Društva šola zdravja Zdenke Katkič naredili tako imenovanih 1000 gibov po metodi dr. med. Nikolaya Grishina, podeljene pa so bile praktične nagrade članom društva, ki se že od samega začetka vestno udeležujejo vsakodnevne vadbe.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here