Naglič na debiju v elitni konkurenci svetovnega pokala 79.

0
790

Najboljši slovenski gorski kolesar in član kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič je v nedeljo prvič nastopil na tekmi svetovnega pokala v elite konkurenci in osvojil 79. mesto.

Na prvem svetovnem pokalu sezone v nemškem Albstadtu je v težkih vremenskih razmerah končal v krogu zmagovalca, to je bil Švicar Mathias Flückiger, kar je bil tudi osnovni cilj za dirko.

»Prvi nastop v elite konkurenci je uspešno zaključen. Od štarta sem šel odlično, dokler nisem ostal brez kolesa pod seboj. In ko tekmuješ v svetovnem pokalu, to pomeni, da hitro izgubiš kakšnih 20 pozicij. To me seveda ni ustavilo, hitro sem bil nazaj na kolesu in borbal dalje. A glej ga zlomka, nato je začelo še deževati. Ko se res trudiš in daješ maksimum od sebe, že tako ne vidiš veliko, za piko na i pa je še dež poskrbel, da še tistega malo nisem videl. Dirko sem zaključil v krogu zmagovalca, kar je bil tudi cilj. Končal sem na 79. mestu, že naslednji vikend pa dirkamo na Češkem, kjer bo nova priložnost za dokazovanje,« je slikovito dirko v Albstadtu opisal Naglič.

Korošec je tokrat dirkal v dresu slovenske reprezentance, saj je šel v Nemčijo kot del nacionalne ekipe pod vodstvom selektorja Matjaža Budina, že prihodnji teden pa bo Naglič v klubskem dresu nastopil v Novem Mestu na Moravskem.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo