Festival zdravja v Mengšu

0
1962

V Mengšu se je v prvem tednu maja odvil Festival zdravja, ki ga je skupaj z sodelovanjem z občino Mengeš pripravil in izvedel Zdravstveno vzgojni center ZD Domžale. Aktivnosti in predavanja so potekala od ponedeljka do petka, ko smo Festival zdravja zaključili s Testom hoje na 2 km. Osnoven namen Festivala zdravja v Mengšu je bila predstavitev Zdravstveno vzgojnega centra Domžale ter pristopiti k ljudem v lokalni skupnosti, kjer ima tako rekoč vsakdo možnost, da se v svojem domačem kraju udeleži preventivnih programov.

Udeležba na predavanjih in meritvah, ki smo jih izvajali je bila iz dneva v dan večja. Med občani in udeleženci prvega ponedeljkovega predavanja se je glas med ljudmi zelo hitro razširil, tako da se je število ljudi, ki so se udeležili delavnic iz dneva v dan večalo. Ljudje so z zanimanjem izvedli analizo telesne mase, meritev holesterola, krvnega sladkorja in krvnega tlaka in testiranja telesne zmogljivosti z 2-minutnim testom stopanja. Četrtek je bil namenjen duševnemu zdravju in predstavitvi psiho-edukativnih delavnic, zato smo dopoldan izkoristili za delavnico Tehnike sproščanja, v večernem terminu pa izvedli predavanje Stres in izgorelost. Petkovo sončno dopoldne nam je omogočilo popolno izvedbo Testa hoje na 2 km, ki je potekal v Športnem parku s pričetkom na ploščadi pred šolo. Glede na veliko udeležbo in željo udeležencev Festivala zdravja smo imeli še dodatno predavanje, kjer je imel vsak udeležencev možnost individualne interpretacije izvidov meritev in testa hoje. Beseda je tekla tudi o nadaljevanju sodelovanja in izvedbi delavnic v prihodnje in kako pridobiti napotitev v Zdravstveno vzgojni center. Udeleženci so bili veseli predloga, da bi delavnice lahko potekale v prostorih Mladinskega centra v Mengšu, kjer smo imeli predavanja tudi med tokratnim Festivalom zdravja. Idej in želja o sodelovanju je bilo veliko. Zaenkrat smo jih zastavili v jesen, ko bomo v začetku oktobra ponovno izvedli teden, namenjen promociji zdravja. V Mengšanu se bomo potrudili mesečno objavljati novice o aktivnostih Zdravstveno vzgojnega centra kar bo ohranjalo med nami nekakšno vez, ki jo potrebujemo za sodelovanje v prihodnje. Veseli smo bili vaših predlogov, želja, pripravljenosti za sodelovanje in vključevanje v posamezne delavnice.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Občini Mengeš, ki je bila pripravljena prisluhniti in nam z veseljem omogočiti izvedbo Festivala za zdravje ter vsem, ki ste s promocijo dogodka zagotovili uspešnost Festivala za zdravje.
Osnovna nit vseh predavanj, meritev in delavnic je skrb zase in čas, ki si ga moramo vzeti za zdravje ker je to naložba v prihodnost, ki nam omogoči kakovostno preživljanje časa in uživanje življenja.

In ta čas za zdravje je zdaj!

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra ZD Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here