Anže Kosmač in Jaka Žagar uspešna v Sarajevu!

0
1345

Anže Kosmač in Jaka Žagar oba člana Težkoatletskega kluba Domžale, sta zastopala slovensko reprezentanco olimpijskega dviganja uteži na mednarodnem turnirju Alpe Adria.
Turnir Alpe Adria ima dolgo tradicijo, na katerem sodelujejo države alpsko jadranskega področja. Letošnje tekmovanje je potekalo v Sarajevu, sicer pa vsako leto druga država priredi turnir. Tekmovanje z več kot polstoletno zgodovino je uvrščeno tudi na koledar Svetovne zveze olimpijskega dviganja uteži. Anže Kosmač je v potegu dvignil 130 kg, v sunku pa je zmogel 155 kg, s čimer je osvojil drugo mesto v članski konkurenci! Dober nastop je uspel tudi Jaku Žagarju, ki je v potegu dvignil 105 kg, v sunku pa 130 kg, kar je na koncu zadostovalo za šesto mesto v mladinski konkurenci. Anže, sicer diplomirani kineziolog je po koncu tekmovanja izrazil veselje  nad osvojeno srebrno medaljo. Kljub temu, da tokrat ni popravil državnih rekordov je dosegel odlično uvrstitev. Zaostal je le za vrhunskim hrvaškim tekmovalcem Amarjem Mušićem udeležencu zadnjih olimpijskih iger. Jaka Žagar je imel v zadnjih tednih precej dela saj je poleg napornih treningov, tempiral formo tudi za spomladanski del mature. Vseeno je bil z lepimi dvigi zelo blizu svojih osebnih rekordov.
Prvi del sezone je tako skoraj končan, zadnja tekma pred poletnim premorom, bo v Dobu v Hiši na travniku, kjer bo Težkoatletski klub Domžale 22.6 ob 11.00 priredil mednarodni turnir.
Vabljeni k ogledu.

V.O.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here