Popravilo okolice OŠ Venclja Perka za astronomski znesek

0
2858

“Pri Osnovni šoli Venclja Perka bomo v letošnjem letu, v času poletnih počitnic, pričeli z izvedbo zunanje ureditve na vzhodni strani šole. V lanskem letu je bila izvedena zunanja ureditev zahodnega dela. Gradnja bo zaključena do začetka novega šolskega leta. Zunanja ureditev obsega postavitev klopi, pitnika, ureditev kolesarnice za učence ter tlakovanje in asfaltiranje pohodnih površin,” so nam sporočili iz Urada župana.

Seveda vedno spodbujamo urejanje okolice, kadar je to potrebno. Pri Osnovni šoli Venclja Perka, pa nismo prepričani, da je vse to res potrebno v tem obsegu. Poglejmo si, zakaj.

Če se sprehodimo po okolici imenovane osnovne šole, hitro ugotovimo, da so igrišča, kolesarnica in tudi sicer okolica brezhibno urejeni. Priznamo, pitnik bi prišel zelo prav, sploh v vročih poletnih dneh. Domžalska osnovna šola bo torej vse to dobila. In cena? 390 tisoč evrov! Samo za ureditev okolice.

Kaj vse bi lahko zgradili s temi sredstvi, si lahko ogledate na spodnji grafiki.

Na drugi strani pa je, dobrih pet kilometrov ven iz centra Domžal – a še vedno v občini Domžale – Osnovna šola Preserje pri Radomljah, kjer svet staršev in starši učencev občino Domžale že dolgo opozarjajo na neurejene šolske poti v okolici šole. Vsakdo, ki se pelje mimo (tudi veliki tovornjaki) hitro vidi, da so otroci vse prej kot varni na poti v šoli in iz nje.
Če se za trenutek vrnemo na 390 tisoč evrov vredno investicijo v okolico OŠ Vencelja Perka, se poraja še eno vprašanje. Nadzorni odbor Občine Domžale bi sicer lahko opravil pregled smotrnosti porabe konkretnih sredstev, a se bojimo, da bo predsednik Borut Kurmanšek, ki je član stranke, ki je v koalicijo z županom, mimogrede spregleda potratno investicijo.

Oglasno sporočilo