Evropsko prvenstvo v cheerleadingu – odlični dosežki Sovic v prekrasnem Sankt Peterburgu

0
968

Ponosni in zadovoljni smo se vrnili iz daljne Rusije, kjer smo na plesišču dvorane Sibur pustili srce in prikazali najboljše nastope v letošnji sezoni. Članice smo z dvema odličnima nastopoma v polfinalu in finalu pokazale, da smo med najboljšimi na stari celini in osvojile odlično 5. mesto, mladinke pa so v izjemni konkurenci osvojile 7. mesto.
Z osvojenimi stopničkami na državnem prvenstvu v cheer pom kategoriji, smo se tako članska kot mladinska skupina Sovic kvalificirali na ECU evropsko prvenstvo v cheerleadingu 2019, ki je potekalo od 28. do 30. junija v Sankt Peterburgu (Rusija). V obeh kategorijah se je za naslov evropskega prvaka potegovalo 15 najboljših ekip iz Evrope. V soboto, 29.6., je potekalo polfinale v katerem je mladinska skupina osvojila odlično 7. mesto, članska skupina pa si je z odličnim nastopom zagotovila še tekmo v nedeljskem finalu. V nedeljo, 30.6., smo članice v finalu osvojile vrhunsko 5. mesto.
Da smo lahko izpolnili pogoje glede minimalnega števila tekmovalcev na EP, smo si slovenski klubi medsebojno pomagali in združili moči. Članicam so se na dvomesečnih treningih pridružili štirje člani iz skupine Pike in dve članici iz skupine Dolls. Naše Sovice iz mladinske ekipe pa so v skupini Dolls nastopile tudi v jazz in hip-hop kategoriji in v obeh je skupina Dolls osvojila 4. mesto. Iskrena hvala vsem za odlično sodelovanje, za ves vložen trud, za vse prevožene kilometre na treninge in za nova iskrena prijateljstva, ki smo jih sklenili v času, ko smo se skupaj pripravljali na EP! Zahvala gre seveda tudi našima najboljšima trenerkama Tjaši Šuštaršič in Lauri Slana. Zahvala tudi izjemni trenerki Špeli Masten Režek, da je z nami delila svoje izkušnje in nam s svojo pozitivno energijo in spodbudnimi besedami vlila samozavest, da skupaj zmoremo uresničiti svoje sanje.
Proste dneve pa smo izkoristili tudi za raziskovanje prelepega mesta Sankt Peterburg in začutili čar belih noči. Ogledali smo si izjemno cirkuško predstavo, polnočni dvig mostov na reki Nevi in čudovite vodomete v poletni rezidenci ruskih carjev v Peterhofu. Domov smo se vrnili z lepimi spomini in novimi izkušnjami. Takšna tekmovanja in izleti nam dajo še več zagona na naši športni poti. Sledi poletni počitek, septembra pa že nadaljujemo s treningi in pripravami na novo sezono.
Tekst: Karmen Gerič

Oglasno sporočilo