Kronika policijske postaje Domžale (od 26.8. do 1.9.2019)

0
2093

26. 8. 2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti vhodna stanovanjska vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

28. 8. 2019
POŠKODOVANJE ZAPORNICE V MENGŠU
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o poškodovanju zapornice v Mengšu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec v Mengšu odlomil zapornico, na zapornici  pri izhodu pa je razbil senzor. Z dejanjem je lastnika oškodovan za  okoli  1500  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2019
KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil  so policisti  ugotovili, da je partnerka že dlje časa nad svojim partnerjem  izvajala  psihično  in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena  Zakona  o  nalogah  in  pooblastilih policije so policisti partnerki izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja.  S  strani preiskovalnega sodnika
okrožnega  sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen. Zoper storilko sledi KO na pristojno sodišče.

28. 8. 2019
TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU V LUKOVICI
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o tatvini goriva na bencinskem servisu  v  Lukovici.  Ugotovljeno  je  bilo, da je NN natočil za 88,15 EUR nafte  in  brez  plačila  s  kraja  odpeljal.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 8. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ČEŠENIKU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri  je  le  tega  vozila pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Vozniku  so  policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

30. 8. 2019
PROMETNA NESREČA NA RODICI
Na  Rodici  je  voznik  osebnega  avtomobila  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast  nas  vozilom ter trčil v živo mejo, hidrant ter drog javne razsvetljave,  nakar je z vozilom nadaljeval pot. Iz poškodovanega hidranta je  iztekala  voda, ki je zalila kletne prostore bližnje stanovanjske hiše. Policisti  so pobeglega povzročitelja izsledili v bližini prometne nesreče, z  njim  opravili  postopek pri čemer je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Povzročitelj si je prislužil plačilni nalog.

30. 8. 2019
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
V  eni  izmed prodajaln v Domžalah je storilec iz nakupovalne vrečke, ki jo je  imela  oškodovanka  v  nakupovalnem  vozičku, vzel denarnico z vsebino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2019
VLOM V OBJEKT V MENGŠU
V  Mengšu  je  storilec  vlomil  v  mobilni  zabojnik  ter iz njega odtujil kosilnico  znamke  OHV  MM  GARDEN S530, vredno okoli 1.000 eur. Policist v zvezi  izsleditve  storilca  ter  najdbe  odtujene  kosilnice nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

1. 9. 2019
ZASEG VOZILA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Krtini  postopek  z voznikom osebnega avtomobila,  ki  je  vozil  osebni  avtomobil  pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da ima preizkušenec 0.52 mg alkohola na liter izdihanega  zraka.  Nadaljnja  vožnja  mu  je  bila  prepovedana, vendar pa slednji  le  tega  ni  upošteval,  ter  se z vozilom odpeljal. Policisti so kršitelja ponovno ustavili in opravili postopek ter mu vozilo zasegli in ga
odpeljali  v hrambo. Voznik je prejel plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

______________________________________________________________________

OPOZORILO-ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2019/2020 

Šolsko  leto  se je pričelo, posledično pa je na naših cestah večje število otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih  nalog  policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa smo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta že pričeli izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti,  da  naj  bo  skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi  se  lahko  srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.
Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

____________________________________________________________________

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike  opozarjamo,  da  bo  policija  vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na  kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju  uporabe  tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano  kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez  nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen
tobaka  za  žvečenje  in  tobaka  za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb,  mlajših  od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma  uporablja  tobak,  tobačne  izdelke  in  povezane  izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

Vir: Policija Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here