Prestop: Adam Gnezda Čerin v Nemčijo!

0
1477

Adam Gnezda Čerin odhaja v tujino! Mladi nogometaš zvezne vrste je v izdihljajih poletnega prestopnega roka okrepil vrste nemškega Nürnberga, s katerim je sklenil 4-letno pogodbo.

20-letni Idrijčan je v Domžale prispel iz ljubljanskega Brava tik pred sezono 2014/15, v zadnjih letih pa je v vseh starostnih kategorijah domžalskega kluba odigral več kot 150 dvobojev.

Reprezentant Slovenije do 21 let je v dresu članskega moštva Domžal zbral 66 tekem, na katerih je dosegel 9 zadetkov. Prvi nastop v rumenem je Gnezda Čerin zabeležil  23. julija 2017 na srečanju s Celjem, zadnjega pa v nedeljo, ko je v domačem Športnem parku gostoval Maribor.

Moštvo 1. FC Nürnberg, ki na jugu Nemčije domuje v mestu Nürnberg, tekmuje v drugi Bundesligi. Po uvodnih petih tekmah nove sezone se s sedmimi osvojenimi točkami nahaja na devetem mestu omenjenega tekmovanja, Gnezda Čerin pa je postal njihova zadnja okrepitev poletnega prestopnega roka, ki se zaključi danes.

Športni direktor Matej Oražem je ob sklenitvi novega milijonskega prestopa povedal: ”Adam je z nami prešel mnoge lepe in pa v zadnjem času manj lepe trenutke. S tem, ko je bil vpoklican v reprezentanco je dokazal, da je eden izmed največjih potencialov zvezne vrste v Sloveniji. Trenutno žal nismo v situaciji, ko bi lahko ponudbe, ki premorejo sedem mestne številke zavračali. Posledično smo pri tem morali popustiti, kljub temu, da je tale saga okrog njegovega prestopa trajal kar nekaj časa.”

Nadaljeval je: ”V končni fazi si je Adam z odličnimi predstavami in odnosom do dela tale prestop zaslužil sam. Prepričan sem, da bo v Nemčiji uspešen. Nurnberg je za takšnega nogometaša odlična priložnost, saj gre za klub, ki spada med elito. Trenutno sicer nastopajo v drugoligaškem tekmovanju, vendar imajo velike načrte in prepričan sem, da jim bo po novem tudi z Adamovo pomočjo, v kratkem tudi uspelo. Zanj je v tem trenutku pomembno da igra. To mu bo omogočeno, posledično pa bo višji tudi del odškodnine, ki je še tretjič v poletnem prestopnem roku presegla milijon evrov.”

”Gre za izjemen uspeh tako za klub kot igralce, ob enem pa dodatna potrditev dobrega dela, in čeprav trenutno na lestvici stojimo zelo slabo sem prepričan, da se bo stanje kmalu popravilo tudi tam. S svežim pritokom finančnih sredstev je zagotovljena srednjeročna stabilnost kluba, kar je v končni fazi najbolj pomembno, ob enem pa bodo mladi igralci dobivali več priložnosti. To si fantje kot so Žiga Repas, Tamar Svetlin, Jošt Urbančič in ostali zaslužijo. Ko se nam bo po poškodbi v celoti priključil še Marco Da Silva sem prepričan, da bo konkurenca v moštvu znova zelo velika,” je zaključil Oražem.

Adam, hvala za vse in srečno na nadaljnji poti!

Besedilo: Nejc Berce
Foto: SPS

Oglasno sporočilo