Drevesa v Domžalah ogrožajo življenja in zdravje mimoidočih

0
1482

Na naše uredništvo se je obrnil strokovnjak s področja upravljanja z mestno drevnino Luka Vasle s spodnjim pismom:

Spoštovani,

v Domžalah kot strokovnjak s področja upravljanja z mestno drevnino na občino občasno naslovim opozorilo o nevarnostih, ki se pojavljajo zaradi odmirajočih ali odmrlih dreves. Običajno občina na moja opozorila ustrezno odreagira in me o odpravi nevarnosti tudi obvesti. Tokrat pa se je na opozorilo odzvala kot sledi iz spodnje korespondence. Po ponovnem opozorilu dne 17. 5. 2019 odgovora nisem več dobil, po skoraj enem letu pa nevarnost še vedno ni odpravljena. Zato zadevo posredujem Domžalskim novicam z željo, da nanjo opozorite v časopisu in s tem občane opozorite na nevarnost, ki jim zaradi brezbrižnosti pristojnih na Občini Domžale grozi ob prehodu obravnavanega področja. Drevo se bo podrlo prej ali slej in v primeru, da bo v trenutku zrušenja v neposredni bližini oseba ali več njih, je tragedija neizbežna.

Z željo, da objava v vašem časopisu zadevo premakne in prepreči morebitno tragedijo, vas lepo pozdravljam. Za morebitne dodatne informacije me lahko pokličete na številko 040 246 731.

S spoštovanjem,
Luka Vasle, univ. dipl. ing. gozdarstva

Po korespondenci, ki se je na pobudo gospoda Vasleta začela že januarja letos in trajala vse do prejšnjega tedna, slednji opozarja, da mrtvo drevo v Domžalah še vedno grozeče visi nad stezo, kjer povzroča splošno nevarnost za mimoidoče. Kdaj bodo pristojni ukrepali? Več si oglejte v priloženih fotografijah.

Odlomljen padli vrh dotičnega drevesa (spodnja fotografija). Listje ne pripada mrtvemu drevesu pač pa bršljanu, ki je deblo ovil in ga s svojo težo še dodatno obremenjuje. Teža padlega dela drevesa je več kot 50 kg!

Oglasno sporočilo