Iz Maribora odnesli zmago, Petra Pavlič postavila državna rekorda!

0
1310

Začela se je nova sezona ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži, Težkoatletski klub Domžale je gostoval v Mariboru pri Level up.
Moška ekipa TAK Domžale je dosegla kar 1408 točk in kronisti imajo zapisano, da je to najboljši rezultat kluba v zadnjih 30 letih! Petra Pavlič pa je v potegu s 76 kg postavila državni rekord, sunila jih je 90 kg, kar je pomenilo tudi državni rekord v biatlonu s 166 kg.

Anže Kosmač je bil s 322 točkami najboljši tekmovalec tekme (128 kg poteg, 150 kg sunek), Jernej Orešek 114 kg+128 kg, Valentin Orešek 109 kg+131 kg, Tim Mušič 93 kg+123 kg, Jaka Žagar 100 kg+123 kg, Blaž Peterka 95 kg+118 kg in Rok Orešek 64 kg+71 kg.Petra Pavlič, državna rekorderka je po tekmovanju povedala, da v potegu ni pričakovala rekorda, saj formo tempira za zadnji del sezone. Posebej se bo tudi osredotočila na zadnji počep, ki je mnogokrat limitirajoči faktor posebej v sunku. Blaž Peterka eden izmed najmlajših članov prve ekipe TAK Domžale, je tokrat zboljšal osebni rekord tako v potegu, kot tudi v sunku. Veselja ni mogel skriti, napredek pa je posledica treningov, ki mu jih piše diplomirani kineziolog Anže Kosmač, ki sicer sestavlja individualne treninge celotni ekipi. Časa za počitek ne bo veliko, saj bo drugo nedeljo v oktobru prva pokalna tekma, ki jo bo priredil X Gym iz Kranja.

V.O.

www.tak-domzale.si

FB: Težkoatletski klub Domžale

Instragram: takdomwl

Oglasno sporočilo