OFS Verine zvezdice zastopala Slovenijo na otroškem folklornem festivalu na Hrvaškem

0
1569

Otroška folklorna skupina Verine zvezdice, ki deluje v okviru OŠ Marije Vere, se je to soboto, 28. 9. 2019, udeležila Mednarodnega otroškega festivala »U bakinom krilu« v Koprivnici na Hrvaškem.

Na folklorni festival jih je povabila dr. Nada Šešič, predsednica Folklorne skupine Koprivnica, ki tovrstni festival organizira že 11. leto zapored. V Koprivnici je skupina preživela lepo popoldne in spoznavala lokalne znamenitosti, ob 18.30 pa se je pričela prireditev, ki je potekala v tamkajšnjem Domu mladih. Poleg Kamničanov kot edinih predstavnikov Slovenije je nastopila še Folklorna skupina Fürjecske iz mesta Nagyatad na Madžarskem ter tri hrvaške skupine – poleg domačinov še Folklorna skupina Ivan Goran Kovačić iz Siska in KUD Bistra (otroška skupina »Tičeki«) iz Poljanice Bistranske.

OFS Verine zvezdice se je predstavila z dvema odrskima postavitvama, in sicer mlajša skupina s plesno točko »Ovčke so nam ušle«, kjer gre za splet pastirskih plesov, starejša pa je zaplesala splet plesov »Igre na mestnem trgu«. Mladi folklorniki so z obema nastopoma navdušili tako občinstvo kot organizatorje, še posebej pa jim je bilo všeč, da plesalce spremlja otroški glasbeni orkester.

Vanja Hočevar
Foto: Gašper Kozjan

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here